zelf corsage bruiloft maken diydiva
corsage,  diybruiloft,  Pfaff

Bruidscorsage maken: hoedjes

Bijna iedereen neemt bloemen als corsage, maar als je nu eens wat anders wilt? Dan kruip je achter de borduurmachine, of je neemt een bestaand rond kantje en maakt daarvan een schattig minihoedje!

bruidshoedje corsage bruiloft diybruiloft diydiva

Kantje

Toen ik zo’n hoedje in het oranje maakte, voor Koningsdag of andere oranjefeesten, bedacht ik mij dat ik het ook als bruidscorsage in het wit wilde maken. Daarom ging ik opnieuw achter de Pfaff Creative 1.5 zitten om een mooi kantje te borduren. Het werd nummer 37 van de meegeleverde patronen, met bijna 30.000 steekjes.

Ik borduurde op wateroplosbaar Solvy vlies. Dat heeft als voordeel dat in dat vlies lijm zit. Je spoelt met water het plastic weg, maar niet te lang. Zo blijft het hoedje stevig, dankzij de lijm. Vorm het nu om de dop van een waterflesje, of iets anders. Ik gebruikte ditmaal een vrij hoge, ronde shampoodop. Doe daar een elastiekje om. Vervolgens laat je het geheel een dag (of twee) goed drogen.

zelf corsage bruiloft maken diydiva

Heb je geen borduurmachine, dan kun je er een kopen (mij bevalt het enorm goed;-), of je gebruikt rond kant uit de winkel en stijfsel. Smeer het kant daarmee goed in en werk het dan op dezelfde manier als boven af, door te laten drogen rondom een dop.

Ik versierde het hoedje met wit satijnen lint. Dat was nogal breed, dus daarom vouwde ik het dubbel en naaide het vast. In het midden van het lint zette ik met een draad een strassketting vast, met tenslotte een parel achterop. Tenslotte naai je er een veiligheidsspeld aan vast, zodat het hoedje als corsage gedragen kan worden.

zelf corsage bruiloft maken diydiva

Bedenk wel dat het een hele klus is om voor alle genodigden een hoedje te maken… Je kunt er ook voor kiezen alleen de moeders of de getuigen er eentje te geven!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.