boekenwurm boekenkast diydiva
decoratie,  Opgeruimd

Boekenwurm in huis!

Ons huis wordt iets strakker en opgeruimder! Eerst hadden wij een wand met 4 (vier!) boekenkasten. Heerlijk, we houden allebei van lezen. Maar met een kleintje/sloper is het handig om spullen soms “even” veilig hoog te zetten. Je snapt: onze boekenkast stond vol met van alles, hetgeen rommelig oogde. Nu zij ook groter is, en wij via Marktplaats de kans kregen onze langgewilde Boekenwurm te kopen voor een habbekrats (20 Euro), was het tijd voor verandering!

Voor

oude boekenkast diydiva

We wilden de Boekenwurm eigenlijk al jaren, maar zo’n 600 Euro neertellen voor iets waar maar een fractie van onze boekenverzameling in kon…? Moesten dan de overige boeken weg? Nee! Maar lang zoeken op Marktplaats heeft uiteindelijk succes opgeleverd en inmiddels was ik ook toe aan wat opgeruimder leven!

Tijdens

boekenwurm boekenplank ophangen diydivaMijnheer DIY in actie. Met z’n tweeën werken is eigenlijk noodzakelijk met dit project. In het begin is de rest van de Boekenwurm ook op een paar stoelen gelegd.

Je werkt plankje voor plankje, beginnend vanaf het midden. In totaal dus 15 plankjes, die elk met twee schroeven in de muur vastzitten. Na bevestiging doe je het sluitkapje op de plank, waardoor geen schroeven zichtbaar zijn!

boekenwurm boekenplank ophangen diydivaDe tv hadden we voor de veiligheid maar even afgedekt…

Na

Eigenlijk staan vooral onze toppers in deze boekenkast. Onze echt favorieten, zoals het Margriet Kookboek uit de sixties (mijn redder in culinaire nood…), maar ook een stapeltje recente DIY tijdschriften.

LMV 2015-3 zomer diydiva

De rest van de boeken hebben we flink geruimd. Ook in het kader van minimalistisch leven moet je keuzes maken: zal ik dit boek ooit herlezen, of zijn er andere dingen in het leven leuker om mijn tijd aan te besteden? Zeker nu ook veel boeken digitaal beschikbaar zijn, was het minder moeilijk om boeken weg te doen.

Boeken weggooien doen wij nooit. Een groot deel ging naar Amnesty International, die juist een boekeninzameling hielden, en ook de boekenmarkt van de plaatselijke kerk zorgde voor hergebruik.

boekenwurm boekenkast diydiva

Nu hebben we nog wel een bescheiden voorraad op zolder staan. Als ooit de kinders het huis uit gaan, hebben we een kamer over die dan onze “studeerkamer” wordt, waar dan ook een nieuwe boekenkast komt te staan…

Of misschien dat we voor die tijd nogmaals een opruiming doen. Want boeken die al jaren ongelezen en dus ongemist op zolder staan, kunnen eigenlijk ook weg…

Hoe is het bij jullie thuis? Nog uitpuilende kasten met boeken, of inmiddels ook al aan de Kobo of soortgelijke e-readers?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.