leuke lavendelzakjes diydiva
decoratie,  lavendel,  moederdag,  zomer diy

Decoratieve lavendelzakjes zelf maken

Deze week staat in het kader van het afmaken van diverse creadingetjes voor de Luikse markt in Stampersgat, die zondag 7 september gehouden wordt. Samen met mijn vriendin en een vriendin van haar bevrouwen wij een kraampje op de braderie. Voor zelfgemaakte jammetjes, likeurtjes en advocaat kun je bij ons terecht, net als voor geurzakjes met lavendel! In deze blogpost laat ik je zien hoe jij die ook kunt maken.

leuke lavendelzakjes diydiva

Ik heb bossen lavendel uit eigen tuin geoogst en ook mijn moeder kwam nog met een leuke voorraad uit hun tuin. Nu had ik al zelf genoeg van die zakjes gemaakt, maar deze zijn anders. Mijn inspiratie kwam uit Ariadne at home, daarin stonden kussentjes met postzegelprint. Natuurlijk kun je ook het vullen met potpourri blaadjes of andere lekkere geurtjes.

Benodigdheden

Dit heb je nodig: een simpel stofje, transferpapier en een printer. Zoek een leuke afbeelding op internet. Met een fotobewerkingsprogramma (ik gebruikte Paint) MAAK JE DE AFBEELDING SPIEGELBEELDIG ! Dit is met name van invloed als je tekst op de afbeelding hebt… Vervolgens heb ik alles in Word gezet, om per vel zoveel mogelijk afbeeldingen kwijt te kunnen. Zet in Word daarvoor ook de marges/kantlijnen op klein.
lavendel diydiva zakjes

Print alles op transferpapier, dat je op z’n kop in de printer legt. (Vooraf even uittesten met gewoon blaadje…)

Knip nu de geprinte afbeeldingen uit en strijk die op de stof. Een witte ondergrond werkt het best, want mijn Sintzegels verdwenen een beetje op de rode stof. Historische afbeeldingen werken altijd leuk. De oude foto’s zijn van Stampersgat, waar we immers staan te verkopen.
lavendel zakje diydiva
Naai nu de zakjes met een naaimachine. Leg de goede kanten binnenin op elkaar. Vouw (met een speld) de bovenkant alvast om, dat stikt makkelijker dicht straks. Knip de hoekjes kort af bij het stiksel. Vouw ‘m goed en vul het zakje met lavendel. Zorg ervoor dat je bij het dichtstikken een (kanten) lusje tussenvoegt, dan kan het zakje om een kledinghanger worden gehangen!

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.