jar art diydiva
decoratie,  glazen pot decoreren,  kinderen

Jar art oftewel jampottenkunst

Op Pinterest komen ze in ladingen voorbij: Mason jars. Dat zijn bekende glazen potten in Amerika, maar wij in Holland hebben natuurlijk Hak en co… We eten nogal eens groente uit een potje, dus thuis hebben we een (leeg!) voorraadje staan. Of misschien heb je nog lege jampotten? Het is heel leuk om te onderzoeken wat je daar allemaal mee kan als decoratie. Vandaag gaan we aan de slag met een spuitbus verf.

jar art diydiva spuitbusVoor de volgende tutorial kreeg ik de hulp van een locale graffiti artieste… Dit is dus leuk om met kinderen te knutselen, maar blijf er wel zelf bij!

Vooraf maak je met een lijmpistool letters of afbeeldingen op een pot. Mijn ervaring leert, dat je het beste de letters extra dik (breed) moet maken. Kijk maar naar de foto’s. Bij mij had het dikker gekund, al zie je toch wel dat ik ‘Love’ had geschreven. jar art diydivaLaat de lijmletters of afbeelding drogen. Dan is het tijd voor de spuitbus met verf. Dat geeft zo’n troep. Zorg ervoor dat je het buiten doet (stinkt!), en dek de ondergrond (tuintafel) af met veel kranten.

Spuit vanaf een flinke afstand en laat vervolgens alles buiten drogen. Als na een uurtje dat gebeurt is, dan kun je voorzichtig de letters eraf gaan peuteren.jar art diydiva

Het resultaat is geweldig: ik had een spuitbus van de Action en dat gaf een heel mooi mat verflaagje op de pot. Ik ga zeker dit vaker doen. Glazen potten genoeg…

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.