tissuebox versieren diydiva
decoratie

Tips en trucs: vintage tissuebox maken

Vandaag een fototutorial waarin duidelijk uitgelegd wordt hoe je een gewone, saaie tissuebox kunt omtoveren tot een vintage blikvanger! Deze is ook nog herbruikbaar. Ik ben trots op het resultaat, nog iedere keer als ik er langsloop denk ik “Ja!”. Herken je dat gevoel?
tissuebox versieren diydiva

De basis

Het papier is op zich al geweldig. Het is Capella van Basic Grey. De tissuebox kocht ik bij de Trekpleister drogist voor 70 cent. Het heeft als voordeel dat de verpakking overwegend wit is, dus makkelijk bewerkbaar.

Begin met het bewerken van de randen van de tissuebox. Ik gebruikte Frayed Burlap Ranger Inkt van Tim Holtz. Meet nu hoe groot je dessinkarton aan de wanden moet zijn.

Het lastigst is de bovenkant met het gat. Hou wat extra ruimte aan de zijkanten, zodat je eventueel kunt bijschaven.

Bewerk de kartonranden voor het opplakken met blauwe inkt (ook Tim Holtz).

Versieren

Nu het leukste werk: versieren. Met kant en band, met plakparels, maar ook met ribbelkarton. Dat laatste komt heel simpel uit een speculaasverpakking. Lekker en voordelig knutselen dus! Hoe je de rozet moet maken, zie je op Youtube op http://youtu.be/SqzR57XjLFU

De mooie, grote rozen maak je lekker zelf, zonder hulpmiddelen te hoeven kopen. Ik laat het je zien op Youtube op http://youtu.be/GnjWSl06Fx0 De kleine witte rozen zijn gekocht bij Boekenvoordeel.

Hergebruik

Als de doos tissues over een tijdje leeg is, snij je de onderkant er voorzichtig uit. Begin met een mesje, ga verder met een schaar. Zo schuif je (voorzichtig, het kan een beetje wringen!) je mooie werkstuk gewoon over een zelfde nieuwe doos.

Let op: tissueboxen van verschillende merken kunnen van verschillende grootte zijn. Neem dus bij voorkeur iedere keer hetzelfde merk.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.