caroussel fotolijstje diydiva
decoratie

Vakantie herinneringen

Dit is het laatste weekend van de vakantie. Maandag gaan in ons deel van het land de kinderen weer naar school. Probeer het vakantiegevoel zo lang mogelijk vol te houden, met de volgende creatieve tips zal dat best lukken!

Zelfgemaakte fotolijst

Je kunt de vorm zelf tekenen en uitknippen. Maar ik koos de makkelijke manier, want ik heb Duitsland heb ik zelf geprint. Ik nam A4 papier, maar gebruikte meestal maar de helft. Met behulp van de mal tekende ik de foto’s af op de juiste maat. Daarna heb ik de foto’s gemat, dat wil zeggen op mooi dessinpapier geplakt en vervolgens op 2 mm afgesneden of -geknipt. Dat plakte ik met van die dikke “plak kussentjes” van foam op het blauwe karton, om zo een diepte effect te krijgen.

caroussel fotolijstje diydiva

Aparte conclusie bij het uitzoeken van leuke foto’s: er is geen enkele foto waar ik zelf op sta…

De onderkanten (liggende kanten) van het vakantiefotolijstje zijn beplakt met landkaartjes, meegenomen van vakantie. Natuurlijk moest de Duitse vlag erbij. Alleen als de vlag gehesen was, dan mocht je in het zwembad (omdat er dan toezicht was). Wij kregen op een gegeven moment het vermoeden dat de badmeester de vlag streek, zodra onze auto het park weer opreed…

Vandaar dus een vlag als middelpunt van mijn vakantiesouvenir. Ik ben er ontzettend blij mee. Zelfs de kinders vonden ‘m leuk! Hij staat nu op onze eettafel (hoe vind je ons vintage tafelkleed? real seventies!), als mooie herinnering aan een leuke vakantie.

reiskaart vakantie diydiva

Een andere kaartvorm kan natuurlijk ook.

Stof of wol

Een geweldig souvenir vind ik nog altijd stof of wol, gekocht in jouw vakantieland! Het is een win-win situatie: je koopt geen prullaria als souvenir, maar iets praktisch. Het linker shirt komt uit Duitsland, de rechter lap is Zuid-Afrikaans.

Elke keer als je het draagt, denk je terug aan je vakantie!

Als je een heel praktisch typje bent, dan zoek je als vakantievoorpret een patroon uit en noteer je het aantal benodigde meters of bollen wol in je telefoon, zodat je dit ook op vakantie bij de hand hebt als je wat leuks ziet.

Vakantiedagboek

Het blijft voor mij een “gouwe ouwe”. Alleen toen het zo heel warm werd, en wij echt niets deden dan alleen in het zwembad of het huisje hangen, heb ik niet geschreven. Maar normaal komt mijn vakantiedagboek iedere avond na het eten op tafel om bij te werken.

Dissfordazzle vakantie dagboek diydiva

Met een Instax camera heb je gelijk foto’s om je album te vullen. Maar misschien dat ik volgend jaar eens ga proberen om ter plekke in een winkel foto’s van mijn telefoon te laten afdrukken. Hier in Nederland heb ik dat wel eens uitgeprobeerd bij de Kruidvat, en in Duitsland zag ik bij de DM Drogist zelfs een heel rijtje fotoprinters staan.

Dit jaar heb ik gelijk na de vakantie ook enkele (panorama) foto’s via internet naar een afdrukshop gezonden, en die enkele dagen later ingeplakt.

Canvas

Dit idee, dat ik bij het Leidse Textielfestival zag, wil ik ook nog eens uitproberen. Je laat van je mooiste vakantiefoto een canvas maken. Die bewerk je vervolgens met naald en draad.

canvas borduren Textielfestival

Geweldig, toch?

canvas borduren diydiva

Voorbij

Het is weer (bijna) voorbij. Een heerlijke zonnige en zomerse vakantie, die eeuwig leek te duren. Vandaag ga ik met de jongste nog even de stad in. Nog even wat nieuwe broeken voor school zoeken, gezellig samen lunchen en dan richting opticien om te zien of ze (net als de rest van ons gezin) ook een bril moet…

Na het weekend is alles weer gewoon. Ik mag van de kinders niet roepen dat ik de vlag uithang 😉 Maar echt, ik heb genoten, van de vrijheid, het uitslapen, het buiten leven en deze vakantie!

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.