caroussel fotolijstje diydiva
decoratie

Vakantiefotolijstje: carrousselkaart

Dit is het leukste vakantiefotolijstje dat ik ooit maakte! Toen ik begon met bloggen, was ik vooral bezig met papier: kaarten maken enzo. Deze staande vorm, een carousselkaart, was altijd al mijn favoriet. Vandaag laat ik zien hoe je in plaats van een kaart een vakantieherinnering maakt!

caroussel fotolijstje diydiva

Vorm

Je kunt de vorm zelf tekenen en uitknippen. Maar ik koos de makkelijke manier, want ik heb een snij- en embossingmachine en een goede mal van Marianne Design! Daarmee maakte ik 4 grondplaten en 4 bovenstukken, die ik met een omgevouwen plakrandje vastlijmde. Bij sommigen heb je geen rand nodig, dus die kun je eraf snijden.

Foto’s

De foto’s van onze vakantie in Duitsland heb ik zelf geprint. Ik nam A4 papier, maar gebruikte meestal maar de helft. Met behulp van de mal tekende ik de foto’s af op de juiste maat. Daarna heb ik de foto’s gemat, dat wil zeggen op mooi dessinpapier geplakt en vervolgens op 2 mm afgesneden of -geknipt. Dat plakte ik met van die dikke “plak kussentjes” van foam op het blauwe karton, om zo een diepte effect te krijgen.

caroussel fotolijstje diydiva

Aparte conclusie bij het uitzoeken van leuke foto’s: er is geen enkele foto waar ik zelf op sta…

Souvenirs

De onderkanten (liggende kanten) van het vakantiefotolijstje zijn beplakt met landkaartjes, meegenomen van vakantie.

Vlag

Natuurlijk moest de gehesen Duitse vlag erbij. Ik vertelde al in een eerder blog, dat wij het vermoeden hadden dat de badmeester de vlag streek, zodra onze auto het park weer opreed.
Duitsland verboten diydiva

Vandaar dus een vlag als middelpunt van mijn vakantiesouvenir. Ik ben er ontzettend blij mee. Zelfs de kinders vonden ‘m leuk! Hij staat nu op onze eettafel (hoe vind je ons vintage tafelkleed? real seventies!), als mooie herinnering aan een leuke vakantie.

2 Reacties

Hoi, wat vind jij hiervan? (Je reactie wordt keurig via de wettelijke AVG regels verwerkt!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: