keukendoekrek diydiva
decoratie,  Pfaff

Wat is dat nou weer?

Dat is waarschijnlijk je eerste reactie bij het zien van deze foto… Want dit is een stukje historie, dat in de meeste keukens niet meer te vinden is, maar wel bij mijn schoonouders!

doek voor handdoekenrekje gHet is een ouderwets rekje voor verschillende keukendoeken (handdoek, bordendoek, theedoek en glazendoek), met een sierlijke doek ervoor die ze aan het oog onttrekt.

In eerste instantie was ik niet helemaal tevreden over het bovenstuk met het hart. Het hartje zat namelijk niet precies in het midden. Daarom heb ik dit afgeknipt en er een nieuwe opgezet. Het overblijvende hartje “zag” ik opeens als een geweldige lavendelhanger.

diydiva handdoekenrek

Ik heb een fijne schoonma, dus toen ik de Pfaff Creative 1.5 drie maanden mocht uitproberen, heb ik haar beloofd een doek voor dit rekje te borduren.

Patronen

Het was leuk om te doen. Ik heb veel verschillende patronen uitgeprobeerd hiervoor, die op de USB stick staan. Ook maakte ik een foutje onderaan, dat ik gelukkig kon herstellen. Nou ja, ik had boven ruimte genoeg om het onderste stuk eraf te knippen… Ik moest halverwege een spoeltje wisselen en klungelde blijkbaar met de knoppen, waardoor ik niet meer op het originele startpunt uitkwam, maar 5 cm lager.

Ik heb patronen gelijk vanaf de USB stick geborduurd, maar ook patronen eerst aangepast met de Intro software. Een voorbeeld daarvan is het hartje bovenaan, dat ik 20% groter maakte, waarna ik ook makkelijker de naam van hun woonplaats erin kon toevoegen.

Kleuren

De gebruikte kleuren zijn paarstinten, lichtgeel en donkergroen. Ik wilde het niet te bont maken (dat moet je sowieso niet doen bij schoonmoeders, haha), maar koos bewust voor een beperkt aantal kleuren.

Ik heb zowel geborduurd met de borduurring, als met de siersteken, zoals dat sterrenrandje bovenaan. Omdat dit is gedaan met een wisselende kleur paars, krijg je een geweldig effect.

diydiva handdoekenrek

Pattern hack

De krullende achtergrond van de gele tulpen vond ik mooi. Bij het borduren bleek dit het eerste onderdeel te zijn. Zo kwam bij mij het idee op die krullen ook eens alleen te borduren (en niet verder te gaan met de tulp). Het resultaat van de patroon hack van nr. 43 zie je over een tijdje in een outfitpost over een fluwelen cape op mijn blog…

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.