fascinator hoedje Action diydiva
bruidssluier,  diybruiloft

Bruidsfascinator maken met de Action

Hoe kun je voordelig een bruilofts fascinator maken? Heel simpel, met een lapje stof en een mini feesthoedje van de Action! Ze liggen meestal bij de feestartikelen (carnaval!) in de schappen bij de Action. Of bij de oranje meuk, als Koningsdag nadert of wanneer er weer gevoetbald wordt… De DIY Diva laat zien hoe je heel slim dit hoedje van minder dan 1 Euro kan omtoveren tot een echte bruidsfascinator, die uit de duurste bruidswinkel lijkt te komen!

fascinator hoedje Action diydiva

Benodigdheden

  • mini feesthoedje (fascinator) Action, waren in de aanbieding 70 cent…
  • lapje mooie dikke stof van minimaal 50 x 50 cm. Misschien heb je stof over van je bruidsjurk? Ik vond dit lapje op een stoffenmarkt.
  • textiellijm
  • goede schaar

Tutorial

Van het hoedje trek je de stof af. Peuter het los aan de zijrand en haal het van de bovenkanten af. Er blijft een grijzig hoedje over. De strik van zwarte tule, het gekleurde roosje en de veer kun je misschien hergebruiken op een andere haarspeld!

Let op: aan de onderkant bij de haarspelden laat je de stof wel zitten! De cijfers op de foto geven de werkvolgorde (hieronder beschreven) weer.

fascinator diydiva Action

1

Knip een rondje voor op de top, maar zorg ervoor dat je ongeveer 0,5 tot 1 cm breder uitknipt! Plak het op en knip de extra rand in om de 0,5 cm, doe er wat lijm onder en plak het vast.

fascinator bruiloft diydiva

Je ziet hier ook al de onderrand van stap 2.

2

Knip een rondje voor de hoedenrand, eveneens met een extra randje. Knip het rondje van het uitsteeksel (met nummer 1) eruit, maak voorzichtig enkele inknipjes en plak dan de stof op de rand van de hoed. Maak in het extra randje dat uitsteekt over de hoedenrand om de 0,5 cm een knipje. Smeer het randje in met lijm en plak de knipjes vast.

De onderkant wordt niet mooi, maar hé, het is de kant die op je haar zit en waar je dus niets van ziet…

fascinator maken bruiloft diydiva

3

Neem nu een reep stof die om de hoed past en vouw die dubbel. Zo krijg je een mooi effect, een soort randje, aan de bovenkant. Meet af hoe strak de reep moet zijn. Naai aan de verkeerde kant vast en keer ‘m. Knip een heel klein beetje de onderkant in.

Meet af hoeveel lint je nodig hebt. Smeer de plek waar het lint komt in met textiellijm. Plak het lint erop. Met het lint zul je (grotendeels) de inknipjes kunnen bedekken.

Versieren

Je kunt het hoedje zo houden, tamelijk eenvoudig en subtiel. Maar natuurlijk kun je ook uitpakken. Als je er een flinke toef wit tule aan vastmaakt, wordt het helemaal een bruidsfascinator! Of je plakt er (met een lijmpistool) wat stoffen roosjes op. Alles kan…

Als je toch liever een sluier wilt, dan kan dat natuurlijk ook met de DIY Diva: maak een birdcage sluier of maak een klassieke sluier tot op de elleboog.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.