kantklos initiaal zakdoek diydiva
diybruiloft,  kantklossen

Bruidszakdoek met initiaal

Vandaag laat ik een zakdoekje zien, dat goed bruikbaar zou zijn als bruidszakdoek. Ik kloste een initiaal, in linnenslag en gevuld met blaadjes. Dit is genaaid op een gewone witte (Zeeman?) zakdoek. Doordat het garen varieert in kleur van donker- naar lichtrose geeft dat een mooi effect. Ik ben dol daarop. Ook in het sokkenbreien gebruik ik dat graag, zoals bijvoorbeeld mijn wolkensokken. Die gaan van wit naar donkerblauw!

kantklos initiaal zakdoek diydiva

Kantklosles

Ik heb lang gekantklost, wel een jaar of vijf had ik les. Na de zomervakantie van 2016 ben ik na lang aarzelen gestopt. Het werd moeilijker, ik was moe wanneer ik na een dag werken ’s avonds nog les kreeg en het oefenen werd regelmatig naar de achtergrond gedrongen. Want ik heb zo veel creatieve dingen die ik leuk vind! Dus dat sokken breien wilde ik leren, en het werken met de breimachine, en ik wilde achter de naaimachine, en …, en … en.

kantklos initiaal zakdoek diydiva

Anders

De kantklos vaardigheid wil ik absoluut behouden. Maar ik wil op een andere manier ermee aan de slag, of beter: met andere materialen dan gebruikelijk bij het klossen. Zo denk ik bijvoorbeeld aan het klossen van een sieraad (armband?) met enkele “klosjes” zilverdraad. Maar ook het maken van een sjaal van wol, met uitvergroot patroon, zit nog ergens in mijn achterhoofd. Daar blijft het voorlopig ook, want ik wil juist eerst projecten die al liggen afmaken. Maar dankzij mijn blog als externe geheugen komt het misschien er ooit van…

kantklos initiaal zakdoek diydiva

Bij deze M is de rand geklost met linnenslag, echt de eenvoudigste slag van het kantklossen. Binnenin zitten allemaal blaadjes. Ik gebruikte een draad die van donker rose naar lichtrose verkleurde, en weer terug… Met de naaimachine en rose garen heb ik de M op de zakdoek gestikt.

Afspreken

In ieder geval ga ik binnenkort eens afspreken met een paar dames met wie ik zo lang op les zat. Ze zijn intensief betrokken bij het lokale streekmuseum, dat ik in al die jaren nog niet bezocht heb (schande). Gezellig ze weer eens zien en tegelijkertijd de klederdracht daar bewonderen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.