diybruiloft,  telefoonhoesje

Bruiloftstelefoonhoesje bruid

Als je gaat trouwen, wil je alles in stijl. Dus ook het hoesje van je mobiele telefoon moet bij je outfit passen! De DIY Diva laat je zien hoe je met hulp van de Action en een klein lapje stof snel een geweldige telefoonhoes maakt!

Benodigdheden

  • Hoesje van dik vilt van de Action, liefst in rose, kost ongeveer 80 cent.
  • Lapje mooie (bruids)stof, zo’n 20 x 40 cm.
  • Naaimachine
  • Wit garen
  • Naald

telefoonhoesje maken diydiva

Tutorial

Zorg voor een mooi lapje stof. Misschien laat je je bruidsjapon bij een atelier naaien. Dan hebben ze vast wel een lapje over voor je! De Action en Hema verkopen wel kleine lapjes (gekleurde…) stof. Kijk anders op de markt of online. Wel is de minimum hoeveelheid die je moet afnemen meestal 1 meter. Maar met de DIY Diva valt er nog wel meer van de restjes te maken, hoor!

De basis is een lekker stevig vilten hoesje van de Action. Daarom ga je de mooie stof doen. Het blauwe lintje met klittenband van de sluiting knip je eraf. Ander moet je namelijk gaten in je stof gaan maken, die je ook weer moet afwerken. Dat is best veel werk (voor één dag…).

Ben je handig met de naaimachine, dan kan het wel, hoor. Gewoon een kwestie van aan de ene kant een groot ‘knoopsgat’ maken en aan de andere kant het stukje bij het klitteband uitknippen en afwerken/ zigzaggen.

Vouw het lapje om met de goede kanten op elkaar en stik de zijnaden dicht. Knip de rand wat korter. Dat het rafelt geeft niet, dit komt toch aan de binnenkant. Knip aan de onderkant ook de hoekjes iets bij, niet te kort want dan scheurt het weer uit.

Stik een zigzag aan de bovenkant. Vouw de goede kant weer zo, dat ‘ie aan de buitenkant komt. Stop de vilten hoes erin, vouw ‘m een beetje dubbel want dat gaat makkelijker.

Vouw het bovenste gedeelte met de zigzag nu naar binnen en naai het met de hand vast aan de vilten binnenkant.

telefoonhoesje bruiloft diydiva

Je ziet dat er aan beide zijkanten een soort rimpeleffect is ontstaan. Daar heb ik bewust voor gekozen, door beide zijkanten iets krapper en met hogere draadspanning te stikken op de naaimachine.

Natuurlijk ga ik ook aan de slag met een mobiele telefoonhoes voor een man. Neem maar alvast bij de Action een grijze variant van het vilten hoesje mee!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.