fascinator met bruidssluier maken diydiva
bruidssluier,  diybruiloft

Fascinator met amazone bruidssluier maken

Het minihoedje van de Action dat de DIY Diva enkele weken geleden omtoverde tot een altaar-waardig exemplaar is op zichzelf leuk genoeg, maar je kunt er ook nog een sluiertje op bevestigen. Zo wordt ‘ie nog feestelijker!

fascinator met bruidssluier maken diydiva

Benodigdheden

  • Fascinator of minihoed
  • Tule (hier gebruikte ik hartjestule, maar gewoon tule of gaas met grote gaten kan natuurlijk ook)
  • Naald
  • Draad (wit of doorzichtig)

Dat is alles!

Werkwijze

Hoe je een fascinator of minihoed kunt omtoveren tot een bruidsexemplaar beschreef ik al eerder. Voor het maken van de bruidssluier knipte ik een strook van 70 cm breed en zo’n 15 cm lang. Natuurlijk kun je in lengte varieeren, bijvoorbeeld 25 cm kiezen, wat je wilt. Besef wel dat het gewicht van de sluier daardoor toeneemt en aan je haarklem ‘hangt’.

fascinator sluier maken diydiva

Op de foto zie je hoe ik aan beide zijden een driehoek uit het tule heb geknipt. Dat is ongeveer 10 cm bij 10 cm van boven en zijkant.

Ga met naald en draad nu langs de turquoise lijn. Hier heb je geen naaimachine voor nodig, gewoon met de hand ga je aan de slag. Hecht eerst aan door twee steekjes over elkaar te maken. Naai verder met kleine steken, op ongeveer 0,5 cm van de rand. Je hoeft niet door elk gaatje heen en weer, hou ook hier zo’n 0,5 cm aan. Trek aan het einde de draad strak en hecht af door twee steken over elkaar te doen.

Naai nu de sluier aan je hoedje. Het makkelijkste gaat dat aan het sierband dat om het hoedje zit. Kijk van tevoren waar je de sluier wilt. Naar voren, naar je gezicht als een soort birdcage sluier of toch naar achteren, met de tule over je achterhoofd als een amazone sluier? Eventueel naai je de sluier aan de zijkant van de fascinator vast voor een speels effect.

Kosten

Je hebt nu een heel voordelige, zelfgemaakte headpiece.  Het hoedje kostte bij de Action nog geen Euro. Dit is bekleed met een klein restlapje stof. Een meter tule kost een paar Euro en daarvan hou je dus nog over voor andere decoratie.

Kortom: voor nog geen tientje ben je zeker klaar! Kijk voor meer DIY tips om voordelig te trouwen op mijn overzichtspagina en lees ook de gastblogs van andere bruiden.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.