handschoenen winterbruiloft diydiva
diybruiloft,  winterbruiloft

Winterbruiloft handschoenen!

Soms is zó simpel ook zó leuk: maak nu van je handschoenen echte bruiloftshandschoenen met een roosje als ring! Dit is een hele simpele en vooral snelle DIY voor een winterbruiloft.

Wat heb je nodig?

  • handschoenen
  • stoffen roosje
  • draad (in de kleur van het roosje)
  • naald

 

handschoenen winterbruiloft diydiva

Waar koop je dat?

Neem een paar handschoenen die bij je outfit passen. Onderstaand paar paste precies bij een blauw bontjasje en een blauwe tule sluier. Ze komen bij de Zeeman vandaan. Voor een paar euro koop je daar een paar geschikte handschoenen. Het leuke is dat deze een glitterdraad erin hadden, wat een glamourtintje eraan geeft. Maar een paar neutrale handschoenen kun je ook gewoon gebruiken.

Koop op de markt, via www.marktplaats.nl, op www.fournituren.nl of in een fourniturenzaak zo’n schattig roosje.

 

Werkwijze

Neem een draad van dezelfde kleur als de roos en naai het nu op de ringvinger van je handschoen. (Let daarbij op dat katholieken hun trouwring aan de linkerhand dragen en andere geloven en de rest van de wereld dat rechts doen.) Je steekt de naald dwars door het roosje heen en naait het vast met een paar steekjes. Pas tussendoor even, zodat je zeker bent dat niet beide zijden van je handschoen aan elkaar zijn genaaid.

Ook voor de handschoenen van je bruidsmeisjes is dit een leuk idee!

 

Don’ts

Je kunt trouwens ook bij de Action roosjes kopen (per 100…), maar die zijn wat minder mooi, vind ik. Ze hebben geen groene blaadjes eraan. Die zijn juist zo schattig.

Dikke (sportieve) wintersporthandschoenen of echte wantjes (dus zonder vingers) zijn minder geschikt voor deze DIY…

Eén reactie

  • Meliza

    Zucht…was ik maar zo creatief! Ik kan mezelf voorstellen dat deze ideaal zijn voor een winterbruiloft. Geen koude handjes! Ik had destijds niet zulke warme maar wel hele mooie trouwhandschoenen! Gelukkig scheen die dag het zonnetje! gr Meliza

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.