diydiva diybruiloft sluier maken
bruidssluier,  diybruiloft

Zelf een tiara sluier maken

De inspiratie voor deze tiara van kraaltjes komt uit het museum! Vlakbij Barneveld staat een heerlijk oude ambachten en speelgoedmuseum, waar je alles van heel dichtbij kunt bekijken. Er staat namelijk nauwelijks iets achter glas. Kijk je mee hoe die tiara gemaakt is?

diydiva diybruiloft sluier maken

Historisch

Dit museumexemplaar komt uit een tijd dat je niet zo snel naar een winkel ging, om dure sluiers te kopen, maar ze gewoon zelf maakte! Een echte werkbeschrijving heb ik helaas niet, maar hé, dit is een site voor slimme DIYbruiden. Die handig zijn en zelf wel een experimentje aandurven.

Mocht je echt belangstelling hebben, neem dan een kijkje in het museum in Terschuur (Gld). Als je het vriendelijk vraagt aan een medewerker, dan mag je waarschijnlijk de tiara nog wat nader bekijken of zelfs in handen nemen.

Beschrijving

De kraaltjes zijn geborduurd op een basis, die stevigheid geeft. Helaas blijft onduidelijk wat die basis was. Ik zou een poging doen met een plastic diadeem, met daarop golfjes van karton? Of zou dit ook lukken met heel dik, stevig vilt? Misschien kun je de golfjes ook op dun ijzerdraad of zilverdraad rijgen voor de stevigheid.

Rijg de kraaltjes aan een draad, en lijm ze dan op de ondergrond. Met een lijmpistool kom je een heel eind. Er zijn twee kleuren gebruikt: wit voor het diadeem en doorzichtig/parelmoer voor de golfjes.

De buitenrand bestaat uit twee rijen kralen. De binnenrand is breder en varieert van 3 tot meer rijen. Eigenlijk zijn de uiteinden van de binnenrand doorgaand geregen, en is het binnenste daarvan opgevuld met kralen.

De tule is aan de onderrand vastgenaaid met de hand.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.