blazer Burda sep 2011 diydiva
fashion,  outfit

Burda blazer

Ik was op slag verliefd… Alpenliefde op het eerste gezicht, bij de Burda blazer. De BurdaStyle lees ik altijd in onze bibliotheek. Het patroon bleef ik zo leuk vinden, dat ik een jaartje later een zoektocht begon op Marktplaats naar dit folklore nummer. En ja hoor! Uiteindelijk vond ik het septembernummer van 2011…

burda blazer diydiva

BurdaStyle

Het is een heel aparte blazer, met heel hoge kopmouwen en laaghangende zakken. Het model in het blad heeft ook nog eens een festonrandje langs de onder- en zijkanten. Geweldig!

Een nieuw ontdekt kledingmerk, Blutgeschwister, gaf vervolgens inspiratie. Hun witte blazer met rode stippen van joggingstof wilde ik maken met dit patroon.

Toeval

Raar genoeg was het haast onmogelijk om begin dit jaar jogging met stippen te kopen… Overal zag je namelijk joggingstof met sterren! Gelukkig slaagde ik een tijdje terug, in maart 2016, op de Albert Cuyp bij N.N. stoffen, waar ze één rol hadden. Wat denk je: in mijn favo kleurtje turquoiseblauw met witte stippen.

Tweede toeval: ik kocht al eerder een folklore sierband om bij een rood jasje te gebruiken. Die sew your stash vlieger ging niet op, omdat ik toch te weinig stof daarvoor had. Het band bleef even als een weeskind liggen… maar past perfect bij de turquoise joggingstof die ik kocht voor deze blazer. Super!

Comfort zone

In mijn hele “naai-carrière”, die begon in mijn puberteit en hopelijk nog lang niet eindigt, heb ik maar 2 blazers genaaid. En eentje daarvan was eigenlijk meer een rolkraag. Ik hou wel van blazers, heb een flink aantal gekochte in mijn kast, maar die kraag… Nee, dat valt buiten mijn comfortzone. Speciaal voor deze mooie Burda blazer besloot ik dat ik er toch aan moest geloven.

Het bleek een nog lastiger kraag dan ik dacht, want er moest nog een aparte staander in. Uiteindelijk viel het toch wel mee. Als ik ergens niet uitkom, dan keer ik altijd weer terug op mijn KnipMode-Margriet naaihandboek. Ook nu hielpen de vele tekeningen en de beschrijving mij weer op weg. Eigenlijk is het heel simpel. Je maakt eerst de onderkraag klaar, die naai je tussen de voorpanden bovenaan en daarna zet je de vooraf aan elkaar gezette belegkraag er bovenop.

Helaas begon ik met de Burda beschrijving (dat is soms net Chinees…) en had ik al een volledig kraagdeel met beleg erop af, toen dit nog aan de voorpanden genaaid moest worden. Tsja. Dat doe ik dus niet meer.

Hier zie je mijn strijd met de belegkraag.

blazer Burda sep 2011 diydiva alpenliefde

Ook het netjes gelijk krijgen van de inkeping in de blazerkraag blijft een strijd voor mij;-)

Het resultaat

Ik heb er een leuke en vooral comfortabele blazer bij! Helaas was de pasvorm niet helemaal top. Het was nogal wijd, waardoor het geheel met alle pof-jes nogal kolossaal oogde. Ik heb het voorpand dus strakker gemaakt door de zijnaden in te nemen, maar dan zitten de coupnaden niet meer op de juiste plek.

blazer Burda sep 2011 diydiva

Komt er ooit een tweede exemplaar? Nee, ik denk het niet. Het model is vrij opvallend. Misschien dat ik ‘m ooit aanpas: iets langer aan de onderkant en zonder die pofzakken. Maar dan moet ik ook alles smaller maken… Hmm, nee, not likely. Bovendien heb ik nog zat andere leuke patronen liggen!

De feiten

  • Patroon: Burda 09/2011 (kostte 3,50 Euro via Marktplaats)
  • Stof: joggingstof met stippen van N.N. Stoffen, Albert Cuypmarkt, Amsterdam 19,90 Euro (stof 2 meter à 9,95 Euro pm)
  • Fournituren: bloemen sierband bij www.fournituren4fun.eu tabje landhuisstijl/Oktoberfest: 4,80 Euro (fournituren folklore band 3 m x 1,60 Euro) Vier rode knopen uit eigen voorraad.

De kosten

In totaal heeft deze blazer mij  28,20 Euro gekost.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.