muts zelf maken diydiva
fashion,  kledingtutorial

Zelfgemaakt babymutsje

muts zelf maken diydiva
Natuurlijk zijn er de schattigste babyspulletjes te koop, maar als je zelf wat maakt heb je een heel persoonlijk kado! Zelfgemaakte babymutsjes zijn zo leuk… Het is niet moeilijk, ook met niet of nauwelijks naaiervaring kun je ze zelf maken. Je hebt alleen een naaimachine nodig.Fleece stof werkt fijn, omdat dit niet rafelt en lekker zacht is. Ik vond een Hello Kitty stof op de stoffenmarkt. Je hebt op zich maar weinig stof nodig, dus misschien heb je nog ergens een restje fleece liggen?

 

Patroon

De basis van dit mutsje zijn 6 driehoeken. Teken er eentje op gewoon wit papier. Knip deze driehoek uit en speld ‘m op de stof. Knip zo 6 gelijke driehoeken uit stof. Aan de onderkant is nog een band gestikt, die naar binnen is gevouwen en toen is vastgenaaid. Ter versiering heb ik uit de stof een Hello Kitty strikje geknipt en bovenop genaaid.

must naaien diydiva tutorial

Reken op een hoofdomtrek van 45-47 cm voor babies tot 1 jaar. Zo lang moet dus de band onderaan zijn, plus nog een centimetertje extra om vast te naaien. Van de band zie je 4 cm, dus binnenin zit ook nog 4 cm, plus wederom een extra stikcentimeter. Kom je uit op een band van ca. 45-47 cm bij 9 cm.

muts naaien diydiva

De 6 driehoeken zijn dus aan de onderkant ook 45-47 cm samen, dus 7,5 cm (bij 45 cm) plus een extra naaicentimeter (een halve centimeter aan de ene kant, een halve cm aan de andere kant). De hoogte van de 6 driehoeken is 10 cm.

Lockmachine

Je ziet dat ik geen naaimachine, maar een lockmachine heb gebruikt. Maar je kunt dit prima maken met een naaimachine, gewoon eerst een stiksel en dan eventueel een zigzagstiksel ernaast. Eigenlijk hoeft een zigzag niet eens, omdat de stof niet rafelt.

Zo heb je een schattig zelfgemaakt kadootje gemaakt voor als je op kraamvisite gaat (of natuurlijk voor je eigen baby).

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.