Genoeg is genoeg challenge

Het jaar 2015 wil ik positief en verantwoord doorbrengen! genoeg is genoeg diydiva

Mijn voornemens

Voor mij zal dat betekenen dat:

 1. ik dit jaar hooguit 5 kledingstukken zal kopen (en dat moeten wel toppers zijn!) en dat ik voor de rest mijn voorraad lappen ga omzetten in kleding oftewel ‘sew your stash!’.
 2. ik ook kleding ga opruimen richting kringloopwinkel, zodat zowel zomer- en winterkleding in 1 kast gaat passen (en nix meer tijdelijk op zolder staat).
 3. ik geen nieuwe knutselmaterialen koop (met uitzondering van eenmaal kerstpapier voor mijn kaarten), maar mijn huidige spullen intensief ga gebruiken en opmaken.

Op de laatste dag van 2014 heb ik deze goede voornemens uitgebreider beschreven. Via deze pagina hou ik je op de hoogte van mijn ‘genoeg is genoeg’ challenge! Doe je mee? Wat is wat jou betreft genoeg…?

De dagelijkse werkelijkheid

In de laatste week van 2015 is de stand:

kleding

O.K., dit is uitgave 1 van de 5 toegestane kledingstukken. Ik begon het jaar met een geweldige, gloednieuwe Marlies Dekkers bikini via Marktplaats voor 15 Euro. Mijn oude bikini ging pluizen, de vervanger die ik vorige jaar kocht was toch te klein (en gaat weer terug naar MP) dus daarom deze!

Uitgave 2 van de 5 daar ben ik nu mee bezig in week 10. Natuurlijk weer via Marktplaats. Nu is het dé tijd om een goed ski jack te kopen, want iedereen is weer terug van wintersport. Mijn oude heb ik al 2 jaar en die vertoont hele lelijke slijtplekken. Dat kan echt niet meer. Door de Brunotti’s, O’Neills en andere merken raakte ik het bos een beetje kwijt, maar een echte topper zat er niet bij.

Wel geweldig was een complete merkloze ski outfit, met bijpassende broek en zelfs handschoenen. Aangezien mijn skibroek altijd net iets te strak zat, is dit dus zeer aanlokkelijk. (Want ook die kan terug naar Marktplaats). Je hoort volgende week wel hoe de onderhandelingen verlopen zijn…

Uiteindelijk heb ik het skipak toch niet gekocht en werd het een fijn winterjack van Mauii via Marktplaats. Hij is helaas niet zo dik als ik hoopte, maar we kregen een winter die ongekend warm was…

In week 26 kocht ik in Utrecht een paar witte stappers voor onder een jurk, met 50% korting waren ze nu 39,- Euro. Vallen schoenen eigenlijk onder mijn 5 items, of gaat het alleen over kledingstukken?

2015 trends bloemen planten prints diydiva

Verder is het weer tijd voor een paar stevige stappers of bergschoenen danwel ‘hosseklossies’, kijk maar:

genoeg is genoeg schoenen diydivaDeze Zamberlans kocht ik ooit toen ik het plan had om mee te doen met de 4daagse van Nijmegen. Die heb ik nooit gelopen, maar verder hebben deze schoenen zo’n 8 jaar aan kilometers meegemaakt. Er zitten aan beide kanten scheuren in het rubber. Tijd voor nieuwe, waterdichte schoenen!

Inmiddels kocht ik ook een heerlijke bandplooibroek voor 9,99 Euro (helft van de prijs) en een jurk (ook 9,99 Euro) die ik ga ombouwen tot hemdje en bijbehorende zelfgemaakte slip!

De Costes winkel is voor mij de ontdekking van dit jaar. Kleding die mij goed past en mooi ingepakt in papier wordt bij de kassa! Daar kocht ik een lang mouwloos vest (zo’n item wilde ik al langer hebben) met schapenvachtje aan de binnenzijde. Het zit heerlijk.

Stand van zaken december 2015
 1. Bikini Marlies Dekkers via Marktplaats 15,00 Euro
 2. Winterjas ski jack via Marktplaats 25,00 Euro
 3. Broek Bershka in uitverkoop 9,99 Euro
 4. Jurk Sting in uitverkoop 9,99 Euro
 5. Vest Costes met schapenvachtje in de uitverkoop 19,00 Euro
 6. schoenen Manfield voor bij zomerkleding in uitverkoop 39,00 Euro
 7. waterdichte wandelschoenen van de Aldi 19,00 Euro

Misschien moet ik de twee paar schoenen maar als buitencategorie niet meetellen. Ik heb immers veel schoenen als 10 jaar of langer en die zijn nu zo’n beetje aan vervanging toe… Lastig.

Als je aankopen allemaal op een rijtje ziet, dan ga je toch meer nadenken erover. Normaal denk ik: ik ben niet zo’n big spender, maar in de loop van het jaar koop je (ietwat onbewust) toch vaak verschillende spullen!

 

knutselspullen

gekocht:

 • 1 A3 schetsboek met mooie kwaliteit papier gekocht bij de boekhandel. Nood-portemonnee tekening diydivazakelijk voor een komende blogrubriek en niet meer aanwezig in mijn voorraad.
 • basicpapier voor kerstkaarten gekocht, was op, mocht ook van mijzelf 😉
 • aanvulling paracord, om nog wat filmpjes te maken van dé komende rage van 2015. Had alleen nog te korte stukjes over. Bovendien is paracord bij de Action zo de winkel uit gevlogen, dus kocht ik maar gelijk 2 dozen…
 • zwarte fijnlijners van de Hema
 • ehhh… lapjesmarkt met een tricot lap voor 2 Euro, zodat ik kleding kan afmaken en een handjevol klosjes goed garen…
 • (naaimachine uit erfenis laten nakijken voor ca. 100 Euro…)
 • 1 A4 schetsboek, de vorige was al vol! en lapjes vilt van de Hema.
 • dessinpapier/karton voor kerstkaarten en scrapbladen gekocht, ik had alleen neutraal papier…
 • bovenstaande bestelling vulde ik aan met een stempel, bloemen en een Papermemories tijdschrift in de aanbieding…
 • lapje groen leer op de Noordermarkt voor 3 Euro
 • uitverkoop Hema moederdag sleutelhanger DIY kit voor 1 Euro. Handig voor volgend jaar.
 • uitverkoop Hema plakplastic, 2 rollen voor in totaal 2 Euro. Voor mijn zelfgemaakte ladenkastje van Cruesli pakken.
 • 2 stukken oase Action, samen zo’n 70 cent. Voor kerststuk.
 • wit, goud en zilverpen Action, nog geen Euro. Voor kerstkaarten.
 • dun houten zomerversierselen (vuurtoren, zonnebril, slippertjes etc.) voor zomer scrapbook.
 • lap 1 meter jeansstof om 2 kussens van te borduren.

opgemaakt:

Conclusie

Het lukte aardig om een beperkt aantal kledingstukken te kopen dit jaar. Schoenen heb ik uiteindelijk maar buiten de limiet van 5 stukken gelaten. Ik moest de afgelopen maanden best veel paren afdanken, omdat ze zo versleten waren.

Het opruimen van kleding was lastiger. Een wisseling met de bakken op zolder was nog steeds nodig toen een nieuw seizoen aanbrak… Daar ga ik verder aan werken!

Knutselspullen niet-kopen is moeilijk. Ik heb zoveel verschillende liefhebberijen, dat ik eigenlijk steeds nieuw materiaal nodig heb. Toch blijf ik bij dit voornemen, want bijvoorbeeld ook dit jaar heb ik nauwelijks mijn nieuwe snijmallen en stempels gebruikt voor kerstkaarten…

Ook voor 2016 ga ik verder met de Genoeg! challenge. Nog veel verder eigenlijk… Lees hier verder over Opgeruimd leven!

Hoi, wat vind jij hiervan? (Je reactie wordt keurig via de wettelijke AVG regels verwerkt!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: