herfstdecoratie diydiva
glazen pot decoreren,  Halloween,  herfst

Halloween of herfst decoratie maken

Het is alweer snel donker. Het weer is opeens guur en binnen is het gezellig: kortom, echt herfst! Vandaag laat ik een gezellig sfeerlicht zien, dat helemaal bij dit seizoen past.

herfstdecoratie zelf maken diydiva

Nodig

De basis is wederom een glazen pot. In het vroegere tvprogramma “creatief met kurk” zouden ze zeggen: dat is een mooi en gratis basismateriaal 😉

Ik bewaar veel met het idee “dat kan ik altijd wel gebruiken”. Klinkt dat herkenbaar? Op die manier waren wij dus in het bezit van wel 3 grote jute zakken voor Sinterklaas. Een beetje te gek… Vandaar dat ik het aandurfde om in één zak de schaar te zetten voor een leuke DIY. Als je goed kijkt, zie je op de foto’s nog een restje van zwarte piet op het jute. Die mag toch niet meer meedoen, dus was het niet erg dat ik ‘m verknipte… (Het blijft lastig met Piet. Discriminatie is nooit goed, maar ik leerde altijd dat ‘ie zwart was van de schoorsteen.)

Gok

jute borduren borduurmachine diydiva
Het was voor mij een creatieve gok, toen ik de jute lap onder de Pfaff Creative legde. Want jute is natuurlijk heel erg opengeweven. Maar met een goed stuk stik en trek eronder ter versteviging en opvanging van de gaten is het toch een leuk resultaat geworden.

Je moet gewoon een beetje opletten wat je wilt borduren op jute. Zorg voor een beetje `dichtbijelkaar` patroon, zonder al teveel losse details. Want toen ik een ander potje wilde maken met geborduurde jute voor kerstmis, ging het helemaal mis. Het waren groene hulstblaadjes (dat ging nog wel), maar de kleine rode besjes liepen hopeloos vast in de machine. Nou ja, ik heb nu wat meer ervaring met het verwijderen van de bovenplaat en vastzittende draden, zullen we maar zeggen;-)

Achteraf gezien had ik niet voor stik-en-trek, maar voor super strong (stik-en-knip) versteviging moeten kiezen. Dat is speciaal bedoeld voor iets met veel steken of een luchtige achtergrond.

Patroon

Bij de Pfaff hoort ook de basisversie van 6D Embroidery (Intro), waarmee je patronen kunt bewerken. Dus pakte ik de 3 pompoenen van nr. 77 (Design Collection 329/81 Halloween, design #19) en kopieerde dat, zodat ik 2 aansluitende patronen, met 6 pompoenen had. De uiteinden van het jute heb ik na het borduren elkaar gelijmd met hobbylijm. Met groenwitte twine (bakkersdraad) knoopte ik de bovenkant vast.

herfstdecoratie diydivaVanwege de kids gebruik ik voor deze halloween decoratie waxinelichtjes met een batterijtje! Het is veiliger en dan heb je ook geen probleem met het warm worden van het glas.

Meer jute

Dit was echt leuk om te doen. Aangezien maar een klein lapje hiervoor nodig was, heb ik nog bijna een hele jute zak over. Ik voel een nieuwe DIY aankomen met een kerstpotje en nu wel de juiste versteviging van super strong. Ik heb namelijk nog 4 leuke kerstmotiefjes die bij de borduurmachine zitten (en nog de nodige sterren en andere versieringen in het ontwerpprogramma) …

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.