YouMadu deo diydiva
goede leven

December in zicht

Dit jaar heb ik extra behoefte aan gezelligheid en vrolijke lichtjes. Daarom ging ik aan de slag met mijn goudkistje, dat bij de voordeur hangt. Maar ik was niet alleen creatief met dit kerstdorpje, ook een paar sokken komen eraan en ik sloeg ook een volledig nieuw pad in!

Goudkistje

Het goudkistje is een initiatief om je buurtbewoners beter te leren kennen. Het is de bedoeling dat je er iets in plaatst, dat iets over jou zegt. Nou, sinds gisteren weet iedereen dat ik van kerstdorpjes hou!

Mijn moeder had nog twee bouwplaten over van het Albert Heijn kerstdorpje van vorig jaar. En zoals met alle acties hadden we ook de nodige dubbele huisjes over… Met een Sinterklaas uit een andere supermarktactie (ik bewaar weleens wat) vulde ik ons gezellige goudkistje. De verlichting is op batterijen. Het kastje met de aan en uitknop zie je rechtsboven met ductape bevestigd.

Het was trouwens hard nodig dat ik wat nieuws in het kastje plaatste. De kartonnen zwemmers uit het Flow paperlovers boek van de zomer zaten er nog in.

Sokken

Het paar Superoma sokken van vorige week is blij aanvaard door mijn schoonzus. Ze passen perfect! Toen ik op het idee kwam om voor haar een paar te breien, had ik al eigen (ook grijze) sokken op de pennen staan.

Een sok was al af, van de andere was ik met het beengedeelte bezig. Nou, die gaat nu ook hard. Elke avond bij de tv weer een stukje hersenloos breien. Dat gaat goed samen 😉 Hoe vind je mijn ondergrond? Een oud Sinterklaas ganzenbord op stof geprint (een theedoek?), dat vroeger van ma was. Hij ligt nu voor de sier op een kussen op de kachel.

Hoewel het heel verleidelijk is daarna verder te gaan met weer een paar sokken, sla ik een andere weg in. Met 4 gekregen bollen zwarte acryl wol die ik heb liggen, is het tijd voor een echte kaper. Ik denk dat ik ga haken.

Dit is trouwens de kindervariant. Ik denk dat mijn pompoentjes ook gewoon zwart blijven.

Het goede leven

Voor mij houdt het goede leven in, dat ik verantwoord leef ten opzichte van andere mensen en het milieu. Ik kies dus dierproefvrije verzorgingsproducten, zonder allerlei nanodeeltjes plastic en andere troep.

lekker in een potje deodorant ah diydiva

Daarom was ik overgestapt naar de deo van de Lekker company. Inmiddels wordt dat verpakt in karton, dus niet meer in een blikje. Al lezend online bleek dat je ook makkelijk zelf deo kunt maken!

Dus toen YouMadu.nl mij benaderde voor een samenwerking, was ik gelijk geinteresseerd. Zij verkopen 100% natuurlijke producten, zonder toegevoegde chemische ingrediënten, waaronder DIY pakketten om je eigen verzorgingsproducten mee te maken!

Dit weekend ging ik vrolijk aan de slag. Veel sneller dan gedacht had ik al twee blikjes gevuld met nieuwe deo! (Ik had de oude deo blikjes bewaard, omdat ik al langer het plan had om zelf hiermee aan de slag te gaan.) Met die hoeveelheid kan ik zoʻn 4 maanden tot een half jaar toe!

Morgen ga ik het gelijk uitproberen en volgende week krijg je een review. Ook geef ik je mijn gebruikte recept!

Eén reactie

  • De Breimeisjes

    Zo leuk, dat kastje bij de voordeur!
    Ik heb zelf trouwens een behoorlijk goed gevulde vensterbank, ook leuk 🙂
    Ik ben op dit moment ook met een synthetisch project bezig, maar dat schijnt ook niet erg goed voor ’t milieu te zijn, qua plasticdeeltjes…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.