frambozen uit eigen tuin diydiva
goede leven

Het goede leven

De naam van de reeks zegt het al: ik ga op zoek naar “het goede leven”. Dus goed voor mij, medemens en milieu. Vandaag neem ik jullie mee de achtertuin in.

Frambozen

Ik begin iedere ochtend met biogarde en muesli en wat fruit als ontbijt. Het fruit varieert en is meestal wat er in de aanbieding is. Maar niet de hele zomer…

frambozen uit eigen tuin diydiva… want vanaf augustus eet ik frambozen uit eigen tuin.

Ik begin de ochtend met het plukken, wat ook al lekker is. Even een frisse neus halen buiten. Ik merk wel dat het al later licht wordt, nog even en ik heb een zaklamp nodig op werkdagen 😉

Verder hebben we nu eindelijk lekkere druiven, na zo’n lange zonnige zomer. Andere jaren bleven onze witte druifjes toch te zuur. Dus als de frambozen klaar zijn, kan ik nog overschakelen daarop.

Geluk

De zomer doodde ook mijn buxus. De overgebleven ruimte ben ik aan het veranderen in mijn eigen kruidentuin. Er staat al basilicum (voor bij de tomaat en mozzarella of voor de pesto) en heerlijk ruikende rozemarijn. In een pot heb ik munt staan, voor verse muntthee. (In restaurants of cafĂ©’s zeker goed voor 3,50 Euro per kopje!)

Het goede leven zit ‘m in diverse zaken. Ten eerste een eigen tuin, waarvan ik na jaren flatleven nog altijd geniet. Verder de frisse ochtendlucht, plus het idee om “zelfvoorzienend” te zijn. Het geeft mij een goede start van de dag!

Hoi, wat vind jij hiervan? (Je reactie wordt keurig via de wettelijke AVG regels verwerkt!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: