to good to go app markt diydiva
goede leven

App to good to go

Het “goede leven” blog gaat vandaag over overvloed en weggooien. Oudste dochter bracht mij op het goede spoor van de app To good to go. Ik was gelijk enthousiast. De app vermindert het weggooien van goede etenswaren door winkels of hotels. Inmiddels heb ik al diverse aanbieders uitgeprobeerd. Is het een top of flop?

Het principe is eenvoudig: goed eten redden “van de vuilnisbak”. Het gaat om spullen die anders weggegooid worden, omdat ze niet meer kakelvers zijn en/of de volgende dag niet meer verkocht kunnen worden.

Je gebruikt de app, kiest daaruit een aanbieder bij jou in de buurt en zet via de app een betaling klaar met paypal. Let op: betalen via IDEAL is niet mogelijk. Dan verschijnt er een bon in je app, met alle details, die je toont aan de aanbieder.

Markt

Ik begon op de markt. Bij de biologische groenten- en fruitkraam bestelde ik een pakket “magic box” voor 2,99 Euro. Aan het einde van de middag, vanaf 16.30 uur mocht ik het afhalen. De koopman swipete op mijn telefoon de bon naar rechts en alles was geregeld. Achter de kraam stond mijn kratje klaar, waaruit ik mocht overhevelen naar mijn meegebrachte tas. Minder plastic dus!
Het was een prima hoeveelheid, geen fruit maar alleen groenten. Die avond aten wij goed, gezond en lekker!

to good to

Tweede keer

Mijn tweede keer was in het Ibis hotel in het centrum van onze stad. Ik koos ervoor mijn vrijdagse wandeling daarheen te laten voeren, en nam samen met de opgehaalde tas de bus terug.
Op de balie stonden de tasjes al klaar en een vriendelijk hotelmeisje veegde de bon weer op mijn mobieltje dat ik haar voorhield. Klaar!
Ook hier weer een hoorn des overvloeds! De tas met resten van het ontbijtbuffet was geschikt voor een riante lunch met oudste dochter. Dit alles kostte mij 3,50 Euro.

Vies idee? Nee hoor, als ik in de ontbijtzaal van het hotel had gezeten, dan had ik van hetzelfde gegeten.

to good to go ibis ontbijt

Het enige nadeel hierbij is de hoeveelheid extra plastic: plastic bekers met fruit en vruchtenkwark, met een folietje; kaas in folie; boter en poedersuiker in plastic. Aan de andere kant wordt het gewoon teveel gedoe voor een hotel om bij elke klant zelfmeegebrachte bakjes te vullen, dus is deze keuze logisch.

Ik moest mijzelf inhouden om niet twee aanbiedingen op één dag te kopen: én een ontbijt voor lunch plus de restjes van onze warme bakker…

Werk

Normaal neem ik een broodbak mee naar mijn werk, maar soms ben ik ’s ochtends te laat om die klaar te maken of heb ik er gewoon geen zin in. Dan koop ik tussen de middag een Subway of salade bij de Appie. Maar aangezien mijn werkplek middenin het centrum van een grote stad is, ben ik vast van plan om ’s ochtends via de app daar een hotelontbijtje voor mijn lunch te regelen!

Tot nu toe zijn alle aankopen ruim het geld waard. Het is echt niet knieperig of beperkt. Kijk, dit is de oogst van mijn aankoop bij Backwerk, de lokale broodjeszaak: vier rijk belegde broodjes en twee croissants. Dit alles voor maar 3,99 Euro en heerlijk bij de soep die we die avond aten.

Backwerk to good to go diydiva

Wel moet je ermee kunnen leven dat je geen invloed hebt op de inhoud. Het zijn verrassingspakketjes. Aan de andere kant is er een zekere voorspelbaarheid bij hotelontbijtjes.

Ik hou de app in de gaten en zal ‘m zeker nog vaak gebruiken! Toen ik enthousiast dit verhaal aan een vriendin vertelde, maakte ze mij attent op een soortgelijke app. Ik heb ‘m meteen gedownload. Helaas had deze geen aanbod bij ons in de buurt. Het lijkt nog vooral rond Den Bosch geconcentreerd te zijn, en daarnaast veel in dorpen. Het is http://www.nofoodwasted.com

Doe er je voordeel mee!

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.