lekker in een potje deodorant ah diydiva
goede leven

Verantwoorde deodorant

Al een tijd ben ik op zoek naar een deodorant, die verantwoord is voor mijn lijf én voor het milieu. Ik ben op de goede weg met de deo’s uit een blikje! Vandaag schrijf ik een review op basis van mijn ervaring met We love the planet en Lekker in een potje.

We love the planet

Ik ben nooit het spuitbustype geweest, maar koos altijd een roller. Dan is de overstap naar een creme deo ook niet zo groot. Omdat blik het beste recyclebaar is zitten ze daarin verpakt. Op zoek naar het goede leven kocht ik in de “Eenvoudig leven shop” online twee blikjes deo van We love the planet. Ze kosten zo’n 11,50 Euro per stuk voor 48 gram. De varianten zijn met pepermunt, lavendel, sinaasappel, roos en neutraal.

verantwoorde deodorant bamboe tandenborstel diydiva

De mighty mint beviel prima. Gewoon ’s ochtends aanbrengen en je blijft de hele dag fris. De tweede, so sensitive, voor een gevoelige huid vond ik minder. Omdat er geen sterke geur aan verbonden is, ga je toch een beetje een zweetlucht ruiken in de loop van de dag. Ik vond ‘m te neutraal. Toen ik voor deze blogpost nog eens de website van We love the planet bekeek, zag ik ook dat ze nu adviseren in de loop van de dag deze deo opnieuw aan te brengen. Zelf heb ik een gevoelige huid, maar met de “gewone” We love the planet kreeg ik geen enkele last van jeuk of iets dergelijks.

Ik deed echt een paar maanden met een blikje, zonder te stinken 😉 In de winter moet je iets moeizamer met je vinger een doperwt aan deo verzamelen. In de zomer is alles lekker zacht. (Maar niet té).

Lekker in een potje

Een vergelijkbare deo, ook in een blikje, trof ik in de folder en later in de winkel van Albert Heijn. Waarschijnlijk moet je er wel bij een AH XL voor zijn. De naam: Lekker in een potje. Ik vind het lekker makkelijk, want nu kun je de deo gelijk meenemen met de dagelijkse boodschappen en spaar je verzendkosten uit.

lekker in een potje deodorant ah diydiva

Het is leuk verpakt in karton en kost 7 Euro. De “smaak” is hetzelfde: ook hier weer pepermunt en rozemarijn, mijn favorieten. Daarnaast hebben ze nog twee geuren, lavendel en neutraal. Wel zit Lekker in een potje in een kleiner blikje dan bij We love the planet. Hier zit 30 ml in. Qua structuur en geur merk ik geen verschil tussen de twee merken.

lekker in een potje deodorant ah diydiva

Lekker in een potje is vanwege het formaat makkelijker mee te nemen op reis. We love the planet heeft als voordeel dat je meer keus in geuren hebt.

Zelf deo maken

Inmiddels gaat het Lekker in een potje al aardig richting bodem. Het is tijd om nieuwe voorraad te kopen. De sinaasappel en lavendelgeur van We love the planet wil ik ook graag proberen.

Maar ik kan nog een stap zetten. Op internet staan er genoeg recepten om zelf je verantwoorde deo te maken! Dat wil ik ook gaan doen, dus hou mijn blog in de gaten voor het vervolg.

#nospon Ik kocht alle deo’s gewoon zelf!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.