zelf deo maken
goede leven

Zelf deodorant maken is makkelijk!

Als een tijdje ben ik op zoek naar `het goede leven´. Ik wil mijn voetafdruk op aarde zo klein mogelijk houden en het milieu niet belasten. Mijn verzorgingsproducten moeten dus zo verantwoord mogelijk zijn. Ik ging aan de slag met de 100% natuurlijke producten van YouMadu om zelf deodorant te maken. Spoiler alert: dat is heel makkelijk, kijk maar…

YouMadu

Ik hou van DIYʻs, maar die op het gebied van persoonlijke verzorging had ik nog nooit uitgeprobeerd. Ik had een beetje drempelvrees. Dus toen YouMadu.nl mij benaderde voor een samenwerking, was ik gelijk geinteresseerd. YouMadu is gespecialiseerd in 100% natuurlijke cosmetische producten, zoals draagolien, hydrosols, kleien en poeders. In hun webshop vind je DIY pakketten, bijvoorbeeld om lippenbalsem, maar ook handcreme en nog veel meer zelf te maken. Maar zij hebben ook kant en klare producten.

YouMadu deo diydiva

Ik kreeg een pakket met baking soda, kokosolie, shea butter (hoe vertaal je dat???) en bergamot olie. Die laatste had ik in overleg uitgekozen. Ik ben namelijk gek op de geur van Earl Grey thee, die wordt bepaald door de toegevoegde bergamot.

Recept voor DIY deodorant

Het recept luidt als volgt:

  • 2 eetlepels maizena
  • 2 eetlepels baking soda
  • 3 eetlepels kokosolie
  • enkele druppels essentiele olie naar keuze (ik gebruikte 5 druppels bergamot olie), maar een volgende keer doe ik er nog wat meer in. Je ruikt het niet zo sterk.

Hoe makkelijk wil je het hebben?

Ik had de kokosolie au-bain-marie wat zachter gemaakt, waardoor het roeren van de ingredienten makkelijker was. Toen alles in het blikje zat, stolde het weer. Nu, in de koudere maanden, is het iets lastiger om je portie deo op je vinger te krijgen. Maar door de warmte van je vinger heb je toch al snel een goede hoeveelheid te pakken.

Met deze hoeveelheid uit het recept kon ik 2 kleine blikjes vullen. Ik denk per blikje wel 3 tot 4 maanden toe te kunnen. Ik heb nog genoeg over voor nieuwe porties deo, of om andere producten te maken.

Want wist je dat je met het simpel mixen van shea butter en kokosolie een geweldige gezichtscreme kunt maken? Of misschien ga ik dat gebruiken voor mijn droge handjes, helemaal stukgewassen uit corona-voorzorg…

Ook proberen?

De code MARTINE15 kun je gebruiken tot en met eind januari 2021 om 15% korting te krijgen bij YouMadu. Zo kun je een verantwoord pakket kopen of samenstellen, leuk om te geven als Sint- of Kerstkado!

Heb jij weleens zelf deo gemaakt?

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.