PERSIAN TILES CARDIGAN
haken persian tiles

Groeten uit Groundhog Day

Ik heb de film al een paar keer voorbij zien komen, maar nooit helemaal afgekeken. Het idee is dan ook tamelijk deprimerend. Iemand komt vast te zitten in de tijd en is gedoemd elke morgen opnieuw aan dezelfde dag te beginnen. Nou, waar doet dit je aan denken? Gelukkig is er ook vooruitgang te lezen op mijn blog…

Bellen

Ik moet het meest aan Groundhog Day denken, als ik mijn ouders bel. Sinds corona nu al weer een jaar geleden uitbrak, heb ik ze slechts 3x gezien!!! Bovendien voornamelijk in de veilige buitenlucht. Wat zal ik blij zijn als ze beiden gevaccineerd zijn! Zij zijn ook heel voorzichtig. Als wij elkaar bellen, dan is het fijn om elkaar te horen. Maar al snel komen wij tot de conclusie dat we weinig nieuws te vertellen hebben…

persian tiles cardigan

Haken

Ondertussen haak ik vrolijk verder. Ik zit ’s avonds op de bank en momenteel heb ik twee projecten. Ik haak mijn Persian Tiles vest af, dat bijna klaar is. Op de foto hierboven zie je de sluiting die ik zelf verzon, nog niet helemaal klaar en breed, en zonder knopen.

In mijn goed gevulde knopendoos vond ik nog 5 gelijke roze knoopjes. Op de foto ben ik nog niet begonnen aan de laatste blauwe rand, waardoor de knoopjes meer in het midden terechtkomen.

olga cardigan sugar rush maxi scheepjes

Ik hou van nieuwe dingen leren. Dus tegelijkertijd ben ik begonnen met het haakpatroon voor een jeansblauwe Olga cardigan (of vest). Heel fijntjes, in vergelijking met de Persian Tiles. Ik werk nu met haaknaald 2!

Passap M-201 breimachine diydiva

Onlangs kocht ik via Marktplaats een lang gewenste Passap Automatic breimachine. Ik heb al een eenvoudige Passap, die zie je op de foto, maar een automatische draadtoevoer is handiger. Want bij mij willen de steken nog weleens vallen, ook met een breimachine…

Maar daarover blog ik een andere keer, want dit is een breimachine met een Verhaal. Dat Verhaal geef ik graag alle ruimte in een aparte post. In ieder geval kreeg ik van een lieve Insta-kennis de toezegging dat ze mij de handleiding van de Automatic stuurt. Zij heeft er namelijk ook net eentje.

Behangen

Daarnaast hoop ik deze week de voormalige kamer van onze oudste behangklaar te hebben. Jongste verhuist door, en is ook echt druk bezig geweest met helpen van behang afsteken. Dus ik verveel mij nog steeds niet. Wel is het ontzettend sneu dat binnenkort de jongste alweer haar tweede verjaardag tijdens een lockdown gaat vieren… We gaan kijken wat er binnen de regels mogelijk is voor haar.

Nou, allemaal een fijne week en ga lekker creatief aan de slag!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.