persian tiles haakwerk blokken
haken persian tiles

Persian tiles vest

Het is bijna af! Ik begon net voor de eerste lockdown met dit vrolijke haakwerk. Inmiddels ben ik aan het joinen van mijn vest. Kijk je mee?

Persian tiles eastern jewels

Ik liet jullie al eerder mijn vorderingen zien. Dit patroon van Janie Crow is oorspronkelijk bedoeld voor een deken, maar die heb ik niet nodig. Een fijn en fleurig zomervestje wel, dus dat gaat het worden!

Op de foto helemaal bovenaan zie je hoe een voormalige yogamat nuttig wordt gebruikt 😉 Mijn haakwerk heb ik nat gemaakt met water en nu span ik het met spelden in de hoeken op. Het is zoʻn verschil! Ik had het idee dat ik sommige stukjes van het patroon niet helemaal goed had begrepen. Tijdens het haken werd het een beetje bobbelig en wobbelig. Maar dat haal je er dus absoluut uit met blokken (of moet je het blocken noemen???).

Nadeel van mid winter is dat het een paar dagen duurde voordat alles droog was. Maar gelukkig had ik nog een ander haakwerkje liggen (de Zeeuwse knop mochila pannelappen)…

Haakwerk joinen

Het is raar, maar ik zie zoveel buitenlandse blog en Pinterest haakwerkjes, dat ik voornamelijk de Engelse term in mijn hoofd heb. Ik ben nu bezig met joinen. Klinkt toch iets interessanter dan samenvoegen 😉

Nadat ik vanochtend eerst behang had afgekrabd (oudste is uit huis, jongste krijgt haar kamer) en met jongste de folderwijk had gelopen, “mocht” ik ʻs middags lekker op de bank. Natuurlijk met mijn haaknaald!

Hierboven zie je dat ik aan het samenvoegen/samenhaken ben. Om alle oorspronkelijke panelen had ik een zelfverzonnen extra blauwe rand gehaakt en het samenvoegen gaat in dezelfde kleur. Ik vind het wel mooi worden, valt niet tegen. Ik koos voor blauw, om toch een soort basiskleur te hebben, die bij mijn garderobekleuren past.

Tijdens het samenhaken ligt er een soort deken op mijn benen, lekker warm.

Straks heb ik al een groot deel in elkaar gezet, dan ga ik eens passen. Spannend… Ook spannend: morgen ga ik weer aan het werk, nadat ik een maand niet-gewerkt heb. Eerst een aantal weken corona gehad, en daarna nog even vrij geweest. Mijn mail heb ik al bij gelezen voor een deel. De rest zie ik morgen wel. Raar idee hoor, maar ook weer lekker om aan de slag te gaan. Ik merk altijd dat ik de afwisseling hand- en hoofdwerk prettig vind. Het houdt de boel in evenwicht.

Fijne week allemaal!

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.