Avonddoekjes in veelvoud

Er is weer een leuk nieuw project in handwerkland: de Zeeuwse meebreideken. Deze is gebaseerd op het ajourbreiwerk van de “avonddoekjes”, de witte omslagdoekjes van de klederdracht. Zelf haakte ik zo’n avonddoekje, want die techniek wordt ook wel gebruikt. Dus er is weer een item voor de Walcherse outfit van Hanna af!

Spinneweb haken!

Ik ben bezig met het haken van een spinneweb. Wat ik met deze werk-in-uitvoering ga doen, weet ik nog niet. Komt ‘ie voor het raam, of maak ik er een herfstig vestje van? Kijk mee en ga ook lekker spinnig aan de slag!

Bucketlist gedaan: gehaakte mochila tas

Ik heb regelmatig dat projecten een tijdje blijven liggen. Zo was ik vorig jaar enthousiast begonnen met haken aan mijn Frida Kahlo tas, elke dag een toertje. Dat ging prima, maar aan de afwerking met rits en hengsel kwam ik niet toe. Het laatste thema van Knipster is Tropical Garden. Daarbij zou deze bonte tas geweldig staan… Hij moest dus AF!

Nieuw mochila haakproject: Frida’s tas!

Na enige aarzeling ben ik toch wol gaan verzamelen. Ik had nog wat resten dikke katoen op zolder liggen, maar dat was niet voldoende voor een hele tas. Bovendien wilde ik van die vrolijke kleurtjes voor mijn eerste mochila tas… Aarzeling Mijn aarzeling kwam door diverse gedachten. Ten eerste: hoezo weer een nieuwe tas. Heb je er nog niet genoeg? En die blauwe en die rode dan? En dat rondbrei tasje dat nog niet af is? Daarnaast wil ik mijn voorraden gaan opmaken. O.K., dat doe ik dan wat de