persian tiles vest diydiva
haken,  haken persian tiles

Aan de haak

Ik haak vrolijk verder aan mijn zomervest. Tot mijn grote verbazing, want meestal werk ik mee met de seizoenen. Daarnaast mijmert de DIY Diva nog wat verder over kerstdorpjes in het tuincentrum…

Zomervest

In plaats van de beroemde persian tiles deken maak ik er een vest van.

janie crow persian tiles blanket diydiva

Normaliter werk ik mee met het seizoen. Dus in de zomer naai ik t-shirts en zomerbroeken en in de winter ga ik lekker met dikke fluweel aan de slag. You get the point? Maar tot mijn verbazing heb ik nu steeds zin om verder te haken aan mijn vest.

Snel

Het gaat nu ook snel. Ik moet nog 1 grote tegel en daarna wel bijna alle tussenstukjes. Maar die tussenstukjes maak je veel sneller dan de tegels. Wat ook grappig is: in het patroon van de tegels zit voor mij 1 hikje, gewoon 1 punt waar ik het niet helemaal snap. Ik heb al het nodige gevarieerd, maar nu eindelijk bij de een na laatste tegel snapte ik het. Het klopt ook, want deze tegel bobbelt niet!

persian tiles deken haken diydiva

Nu komt het leukste werk: het uitleggen van alle tegels en het maken van de juiste compositie voor het vest. Ik twijfel eigenlijk nog steeds over de lengte ervan. Nu is ʻie drie tegels lang, dus tot halverwege mijn dij. Als ik maar twee tegels lengte gebruik, dan wordt het mogelijk wel een veel vlotter model… Aan de andere kant wil ik wel een lekker warm vest voor de kouder wordende zomeravond. Ik denk dat ik zo veel mogelijk ga improviseren, en de onderste tegels pas later vasthaak aan het geheel.

Huis

Ook in ons huis ben ik nog druk aan de slag. In de woonkamer is weer een hoekje van het geverfde bouwbehang ontdaan, en ben ik bezig met okergeel schilderen. Helaas wordt het een heel gekke, vettige kleur op de muur. Ik ga dus eerst alles maar weer witten (!) met latex, om dan opnieuw geel te gebruiken. Ik heb gelukkig nog zeker genoeg verf voor twee lagen geel in de pot zitten.

Kerstdorp

Op Facebook volg ik voornamelijk creatieve dingen. Zodoende zag ik de oproep van verschillende kanten voorbij komen: deze december komt er een programma (of misschien zelfs twee, bij verschillende zenders) over kerstdorpen maken.

Kerstdorp slider

Leuk! Ik ga zeker kijken. Meedoen niet, hoor. Ik ben al druk genoeg deze tijd. Zeker nu oudste dochter uit huis gaat, en er af en toe ook daar geklust gaat worden.

Ik hou wel van dit soort feelgood tv. Ook die Lego wedstrijd vond ik heerlijk wegkijken. Allemaal lieve creatieve mensen, met waanzinnige bouwwerken.

kersthuisje maken van papier

Ik twijfel zelf nog of ik richting Intratuin ga voor een rondje kerstmarkt. Ze maken daar altijd een prachtig kerstdorp. Aan de andere kant kom ik tegenwoordig nog nergens (behalve op werk) en ga ik nergens heen. Ook zal ik toch niets kopen, want ik wil alles zelf maken.

Ik denk dat ik voor dit jaar mijn keuze al heb gemaakt…

Voor allemaal een fijne en gezonde week! Manlief is al voor de tweede keer door de “teststraat” geweest, wederom Goddank een negatieve coronatest. Wat een gestress. Ik hoop op een rustige week nu!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.