gehaakte tas diydiva
fashion,  haken,  haken tas en kleding,  tas

Tas haken

Welkom bij Mar10’s vakantieweek! Ik blog gewoon vrolijk door, want nu is er natuurlijk nog meer tijd om creatief te zijn. Op mijn verjaardag had ik van mijn schoonmoeder een geweldig kado gekregen: twee bollen Scheepjeswol variant van de Zpagetti, een paar handvaten en (gelukkig) ook een bijbehorend patroon van een handtasje.
gehaakte tas diydiva

Ik heb de neiging kunnen weerstaan om gelijk eraan te beginnen en ik heb alles in mijn koffer gestopt, samen met haaknaald nummer 10. (Eerst nog het hele huis afgezocht daarnaar. Ik had ‘m voor het laatst gebruikt voor mijn freestyle bolero voor “my closet”. Gelukkig gevonden onder een stapeltje kleren…).

Vervolgens zat ik dus lekker bij onze vakantiebungalow een tas te haken! Ik ben nog altijd een beetje “bang” voor patronen, maar dit kon niet missen. Het patroon Blackpearl is volledig in vasten gehaakt. Wist je dat ik nog nooit steken had samengehaakt? Nou ja, dat is ook geen “rocket science”, dus na enig priegelen kon ik dat ook. Het haakt lekker weg. Het patroon gaf aan dat je er zo’n 3 uur aan bezig bent. Dat klopt ook wel.

Ik heb voor jullie gezocht, maar het patroon is niet online te vinden. Ik kreeg een kopie uit een (mij onbekend) patronenboek. Maar voor soortgelijke taspatronen (sommige gratis) verwijs ik naar:
http://www.hoooked.nl/patronen/tassen

tas haken diydiva

In de wolwinkel was verzekerd dat 2 Scheepjesbollen Nooodles genoeg waren voor dit patroon. Tsja. Misschien haak ik te los en lag het daaraan. Maar ik kwam dus net niet uit. Echt nét niet. Want ik had 2 panden, een tussenstrook en vervolgens een klein stukje samengevoegd, maar toen was het echt op. Zucht.

Toen we gingen shoppen in Veenendaal, kwam ik gelukkig daar in het winkelcentrum een Pipoos tegen! En je raadt het al: ik had megaveel geluk. Zij hadden daar een merkloze bol Zpagetti, met precies hetzelfde Zebraprintje!!! Voor 5 Euro was ik even de gelukkigste mens op aarde, haha. Hoewel de Scheepjeswolbol iets plattere tricot was, en de Pipoos meer gedraaid, was er geen verschil te zien.

Gelijk heb ik de handvaten vastgehaakt. Dat vind ik toch steviger dan vastnaaien. Geen flauw idee ook hoe ik dat mooi zou kunnen doen, met dat dikke garen. Als ik dit tasje nogmaals haak, dan begin ik misschien wel bovenaan, met gelijk meegehaakte handvaten.

Wat is jullie ervaring met handvaten vastmaken aan deze dikke wol? Nog tips en trucs? Ik hoor ze graag…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.