kroontje haken diydiva
haakwerkje,  haken,  oranje

Koningsdag kroontje haken

Koningsdag komt eraan! Daarom komen er de komende dagen veel leuke DIYs met een oranje tintje online bij de DIY Diva. Vandaag beginnen we met een kroontje haken, dat met een speldje erachter een leuke broche wordt.

kroontje haken diydiva

Lekker haken

De DIY Diva heeft het patroon van de Haakbrigade uitgeprobeerd. Je vindt de uitgebreide handleiding daar.

Ik ben op zich geen superhaker. Tuurlijk, ik heb al wel een tas op mijn naam staan, maar die bestond uit allemaal vasten. Lekker makkelijk dus. Het kroontjespatroon ziet er niet moeilijk uit, voornamelijk lossen, vasten en een enkel stokje. Maar bij picootjes en halve vasten haak ik af hoor. Ik heb zelf maar wat gerommeld. Ik denk niet dat Willem Alexander daar een probleem van maakt, haha.

Dit patroontje had ik binnen 20 minuten af! Helemaal afgewerkt met veiligheidsspeldje eraan genaaid was het ruim binnen een half uur klaar. Een aanrader dus!

Gold!

Overal zie je op blogs dit kroontje in het oranje. Het blijft een apart karaktertrekje van mij, maar als iedereen iets doet, dan doe ik het net een tikkie anders. My way dus. Zodoende is mijn kroon niet oranje, maar geel. Om er echt een gouden kroon van te maken, heb ik ´m met goudglitterspray bespoten. Dat gaf gelijk versteviging. Maar echt tevreden, mwah. Je ziet wel glitters, maar ik had de kroon toch liever wat gouder gehad…

Sowieso is het handig om wat haarspray of eventueel stijfsel op het kroontje te doen. Anders blijft het toch een beetje slappe hap. Nadeel is dat je dan wel moet rekenen op een flinke droogtijd, liefst een nachtje.

Als je ook eigenwijs bent, is het verder nog mogelijk om de eerste drie toeren in rood, wit, blauw te maken. De bovenkant hou je dan oranje. Haken met een soort gouddraad kan natuurlijk ook.

Neem je morgen hier weer een kijkje? Dan maken we weer een geweldige Koningsdag DIY! Ik ben al druk aan het knutselen…

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.