persian tiles cardigan
haken

Lekker aan de haak

Op social media doet de DIY Diva het lekker! Onlangs kwam het aantal YouTube abonnees op 8.700 en mijn Instagram post van vrijdag nadert de 200 likes. Benieuwd welke dat was?

Haken

De laatste tijd ben ik veel aan het handwerken. Mijn naaimachine en breimachine staan op zolder, en daar is het best koud. Breien en haken kan lekker beneden in de warme woonkamer. Dus dat is de voornaamste reden.

persian tiles joinen

Mijn meest geliefde posts op Instagram zijn die van het Persian Tiles patroon van Janie Crow. Elke keer als ik daar wat van laat zien, stijgen de aantallen. Op zich is het de bedoeling een deken van dit patroon te maken, maar deze Diva heeft een vestje nodig voor de zomer.

Mijn vestfoto is dus populair. De mouwen zijn alleen nog niet af. Ik vind ze nog te breed, maar hoe ik kan versmallen wordt lastig.

Kaper

Al eerder schreef ik over het willen maken van een kaper. Nee, geen zeerover, maar een historische mutssjaal combinatie.

Ik vond een patroon uit 1903 en ging daarmee aan de haak. Het is een afwisseling van een rij vasten en een rij moesjes (bobbeltjes). Leuk om te doen en het gaat snel.

Je ziet dat ik het lastig vind om de zijkanten recht te houden 😉 Maar hier heeft het gelukkig ook een functie. Aan de bovenkant wordt alles samengevoegd, dus hoe minder steken, hoe minder (lelijke) plooien. In een volgende blogpost zal ik ook een voorbeeld van een kaper laten zien, dan snap je beter hoe dit in elkaar steekt.

Breiwerk

Bij mij liggen altijd diverse projecten, want stel dat ik mij ga vervelen… Al een tijdje ben ik bezig om iets leuks te maken met de drie bruine bollen lace garen van op de foto. Het ergste: dat lukt niet.

Blij dat ik brei

Er zat een beschrijving bij van een gebreide omslagdoek (“Diezig” oftewel mistig op zʻn Zeeuws). Nou ja, die draag ik dus nooit. Ik ben er wel aan begonnen, maar ik heb grote moeite met lace garen. Ik ben meer van “hoe dikker, hoe beter”. De draad krijg ik niet lekker van de naald. De omslagdoek heb ik na een week weer afgehaald, wegens “te lelijk”. Dat lag niet aan het patroon, maar aan mijn brei fouten.

Inmiddels heb ik haken al geprobeerd, maar dat is ook afgekeurd. Met een nieuw patroon voor een gewone sjaal, met de visnet steek, ben ik nu aan het klooien. Wel iets geleerd. De visnet steek is zo simpel: een rechte aan het begin van je naald en vervolgens steeds 1 overslag maken en de volgende 2 steken samenbreien. Thatʻs it.

Nieuwe week

Nou, ik ga vrolijk aan de week beginnen. Morgen persconferentie, spannend. Ik kom haast niet meer buiten.

winterjas zelfgemaakt diydiva

Gewoon omdat het te guur is om te wandelen, zelfs met mijn fijne Masai winterjas, en omdat ik toch nergens heen hoef/moet. Home sweet home… en lang leve Netflix. Na Bridgerton zitten wij nu in the Queens gambit. Beide series hebben een prachtige aankleding, van de woningen maar zeker ook qua kleding!

Fijne week allemaal!

Eén reactie

 • De Breimeisjes

  Ja, fantastisch: Queens gambit!
  In het Fries is het “dizich”, ik vind het zo’n mooi woord.
  Succes met poging drie om wat leuks te maken met dat mooie garen!
  Ik ben elke dag nog wel buiten, ik wil minstens 6000 stappen per dag doen.
  Leuk om weer even bij te lezen over je projecten!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.