haakgaren diydiva
haken,  tas

Nieuw mochila haakproject: Frida’s tas!

Na enige aarzeling ben ik toch wol gaan verzamelen. Ik had nog wat resten dikke katoen op zolder liggen, maar dat was niet voldoende voor een hele tas. Bovendien wilde ik van die vrolijke kleurtjes voor mijn eerste mochila tas…

haakgaren diydiva

Aarzeling

Mijn aarzeling kwam door diverse gedachten. Ten eerste: hoezo weer een nieuwe tas. Heb je er nog niet genoeg? En die blauwe en die rode dan? En dat rondbrei tasje dat nog niet af is? Daarnaast wil ik mijn voorraden gaan opmaken. O.K., dat doe ik dan wat de gele, groene en witte bollen wel, maar daarbij zal ik nog veel meer bollen moeten gaan kopen. Waarvan uiteraard ook weer wat overblijft nadat de tas klaar is. Tenslotte twijfelde ik over de kosten.

Kosten

Opgeteld kom je toch op een aardig bedrag. Ik kocht namelijk bij de Zeeman nog zwart, bij de Action nog blauw en bij de Pipoos nog alle resterende kleuren. Dat laatste kocht ik trouwens met een kadobon die ik van mijn verjaardag had gekregen.

Opgeteld:

  • 3 zwart haakgaren Zeeman, 3 x 1,49 Euro = 4,47 Euro
  • 7 blauw Made by me breigaren fine blend 50 gram Action, 7 x 0,89 Euro = 6,23 Euro
  • 1 groen, 2 babyrose, 2 lichtrose, 1 donkerrose, 1 rood Capri 50 gram x 2,40 Euro = 16,80 Euro
  • voorraad 3 bollen

In totaal kom je dan op 27, 50 Euro.

Nieuwe techniek

mochila leren haken diydiva

Het mochila haken is een nieuwe techniek voor mij. Stokjes hebben geen geheimen meer voor mij, maar dit werkt toch anders. Bij mochila neem je tijdens het haken alle gekleurde draden mee. Dat heeft als grote voordeel dat je niet steeds draadjes hoeft af te werken als je een nieuwe kleur begint. Op bovenstaande foto zie j een oefenlapje. Nu is het tijd voor het echte werk: de Frida tas.

Who’s Frida?

Sinds ik de tentoonstelling zag in Den Haag in 1993 ben ik een fan van het werk van Frida Kahlo. Haar persoonlijkheid is onbegrijpelijk: welke (donkerharige) vrouw benadrukt haar “snor” nou? Tsja, Frida dus wel. Die schildert ‘m vrolijk in haar zelfportretten, net als haar doorlopende wenkbrauwen. Dat zijn nou niet items die je vrouwelijkheid accentueren, maar Frida komt ermee weg. Ze droeg graag traditionele Mexicaanse kleding. Die kleurrijkheid ervan trekt mij ook altijd erg aan.

Credits afbeelding: http://www.fridakahlo.org/ Hier vind je nog meer informatie over haar (moeilijke) leven en haar werk. Al jong kreeg zij namelijk een busongeluk, dat haar hele (schilders)leven zou beïnvloeden.

Mijn favoriet van Frida is haar stamboom. (Logisch, what else…).

Natuurlijk hou ik jullie van het vervolg van de tas op de hoogte!

Hoi, wat vind jij hiervan? (Je reactie wordt keurig via de wettelijke AVG regels verwerkt!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: