haakgaren diydiva
haken,  haken mochila,  tas

Nieuw mochila haakproject: Frida’s tas!

Na enige aarzeling ben ik toch wol gaan verzamelen. Ik had nog wat resten dikke katoen op zolder liggen, maar dat was niet voldoende voor een hele tas. Bovendien wilde ik van die vrolijke kleurtjes voor mijn eerste mochila tas…

haakgaren diydiva

Aarzeling

Mijn aarzeling kwam door diverse gedachten. Ten eerste: hoezo weer een nieuwe tas. Heb je er nog niet genoeg? En die blauwe en die rode dan? En dat rondbrei tasje dat nog niet af is? Daarnaast wil ik mijn voorraden gaan opmaken. O.K., dat doe ik dan wat de gele, groene en witte bollen wel, maar daarbij zal ik nog veel meer bollen moeten gaan kopen. Waarvan uiteraard ook weer wat overblijft nadat de tas klaar is. Tenslotte twijfelde ik over de kosten.

Kosten

Opgeteld kom je toch op een aardig bedrag. Ik kocht namelijk bij de Zeeman nog zwart, bij de Action nog blauw en bij de Pipoos nog alle resterende kleuren. Dat laatste kocht ik trouwens met een kadobon die ik van mijn verjaardag had gekregen.

Opgeteld:

  • 3 zwart haakgaren Zeeman, 3 x 1,49 Euro = 4,47 Euro
  • 7 blauw Made by me breigaren fine blend 50 gram Action, 7 x 0,89 Euro = 6,23 Euro
  • 1 groen, 2 babyrose, 2 lichtrose, 1 donkerrose, 1 rood Capri 50 gram x 2,40 Euro = 16,80 Euro
  • voorraad 3 bollen

In totaal kom je dan op 27, 50 Euro.

Nieuwe techniek

mochila leren haken diydiva

Het mochila haken is een nieuwe techniek voor mij. Stokjes hebben geen geheimen meer voor mij, maar dit werkt toch anders. Bij mochila neem je tijdens het haken alle gekleurde draden mee. Dat heeft als grote voordeel dat je niet steeds draadjes hoeft af te werken als je een nieuwe kleur begint. Op bovenstaande foto zie j een oefenlapje. Nu is het tijd voor het echte werk: de Frida tas.

Who’s Frida?

Op http://www.fridakahlo.org/ vind je nog meer informatie over haar (moeilijke) leven en haar werk. Al jong kreeg zij namelijk een busongeluk, dat haar hele (schilders)leven zou beïnvloeden.

Mijn favoriet van Frida is haar stamboom. (Logisch, what else…).

Natuurlijk hou ik jullie van het vervolg van de tas op de hoogte!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.