janie crow persian tiles blanket diydiva
haken,  haken persian tiles

Persian tiles haken

Ik werd verliefd op de plaatjes op Pinterest. De Persian tiles deken van Janie Crow is geweldig en helemaal mijn stijl. Ik ben begonnen met haken en laat jullie meegenieten van al die vrolijke kleuren. Daarnaast maakte ik nog een luiertaart en show ik de nieuwste mondkapjesmode…!

Persian tiles blanket

Natuurlijk is de foto ook een goede, met een perfecte achtergrond voor deze deken. Maar omdat ik al genoeg gequilte dekens op de bank heb liggen, koos ik eigenwijs voor een andere versie: een vest.

Ik startte dit voorjaar al met haken, maar liet het daarna lang liggen. Ik wilde niet dat als ik dit geweldige vest zou dragen, het in mijn herinnering mijn “corona vest” zou heten. Dat soort herinneringen wil ik niet.

persian tiles deken haken diydiva

Het was voor het eerst dat ik zoʻn ingewikkeld haakpatroon maakte. Veel verder dan vasten en stokjes was ik eigenlijk niet gekomen. Het is te doen, als maak ik bij de ronde “zonnetjes” volgens mij toch nog steeds een foutje, want dat bobbelt. Al kan het natuurlijk ook komen omdat ik het haakwerk nog niet geblokt heb. (Als je klaar bent met haken, maak je het nat en span je het op met spelden op een mat. Laten drogen dan is het glad, hoop je.)

En ja, die sokken breide ik ook zelf. Om mijn haaknaald heb ik nog steeds een lekker dik handvat van loom elastiekjes.

janie crow persian tiles blanket diydiva

De Persian Tiles is een kooppatroon. Het is alle 7 Euroʻs meer dan waard! Ik gebruikte een iets dunnere katoen, die je bij de Pipoos kunt kopen in diverse kleuren. Ik heb daarom ook de maat van de haaknaalden wat aangepast.

Luiertaart

Het blijft leuk om te maken, ook al is het mijn twintigste (?) inmiddels. Die donkerblauwe vlek bovenop is trouwens een paar sokjes.

Zelf vind ik het wat afgezaagd worden, maar je staat versteld ervan hoeveel mensen nog nooit van een luiertaart hebben gehoord! In ieder geval zit er anderhalf pak luiers in, dus het is ook een praktisch kado.

Het doorzichtige folie zit er nog niet omheen, dat maakt de foto zo “plastic”.

Mondmaskers

Op kantoor zijn inmiddels de mondmaskers verplicht, al is het steeds weer een heel gedoe met sommige collegaʻs… Ik ga hier verder niet op in. Zelf probeer ik het beste ervan te maken. Dit is een zelfgemaakt mondkapje (zie de handleiding hier) van een restje landkaart katoen. Ook trui en spijkerbroek zijn uiteraard van eigen makelij.

mondmasker landkaart diydiva

Inmiddels is het wat kouder op kantoor. Vanwege de ventilatie hou ik de ramen open en loop ik met een muts op 😉

De sterrentrui maakte ik zelf en de gebreide sjaal kreeg ik van schoonmama. Het Barbapapa (love it!) mondmasker komt uit China en draagt prettig. Hoe vind je mijn telefoonhoesje? Officieel is dit gebreide printje bedoeld voor kerst, maar ik loop er 365 dagen per jaar mee.

Fijne week!

Ik hoop dat deze week de coronacijfers echt gaan dalen, en dat er een fijne decembermaand mogelijk is! Blijf allemaal gezond en fijne week! Ik haak lekker verder, zie mijn Instagram…

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.