ringkussen diydiva
breien,  breien diversen,  diybruiloft,  haken,  ringkussen

Ringkussen zelf maken, haken of breien

In principe kun je er elk (klein) kussen voor nemen dat je wilt. Gewoon 2 leuke lintjes erop naaien (met de hand, alleen het midden van het lint vastzetten) en klaar! De uiteinden van het lint gebruik je om de ringen mee vast te strikken.

ringkussen5

Hier zie je ons ringkussen, een uniek exemplaar. Onze dochter had op jonge leeftijd dit kussentje zelf gemaakt. Ik heb de lintjes erop gedaan en that’s it.

 

Naaien

Zelf een kussen maken kan iedereen, zelfs degenen met nauwelijks naaiervaring. Je knipt 2x dezelfde vorm uit. Voor een bruidskussen is een hartje wel erg leuk. Daarna leg je ze op elkaar, met de mooie (goede) kant tegen elkaar aan, aan de binnenkant. Vervolgens stik je deze 2 lappen met een naaimachine aan elkaar. Niet precies op het randje, maar zo’n beetje 0,5 cm daarvan af.

ringkussen diydiva

Let op: hou een stukje van ongeveer 4 cm open! Daardoor ga je keren, zodat de goede kant aan de buitenkant komt. Vul het kussen, met oude kleding, watten of speciaal vulsel. Naai nu met de hand de 4 cm dicht. Als je een foto handleiding wilt zien, klik dan hier.

De lintjes naai je met de hand vast, met een paar steekjes in het midden. Hecht wel goed aan en af…

Heb je meer ervaring, dan kun je ook proberen een ruche aan het kussen te maken. Als je iemand kent met een borduurmachine, dan is het leuk om jullie namen en/of de trouwdatum op een lap te laten stikken, waarmee je dan het kussen maakt.

Breien

Natuurlijk kun je ook een kussen maken van andere materialen. Denk aan vilt, dat kun je mooi borduren of versieren met kralen (parels!). Maar als je van breien of haken houdt, dan maak je toch op die manier een kussen! Een geweldig kussen, gebreid met “fluffy” sprietjesgaren, zie je  op blij dat ik brei.  Kijk ook eens verder op dat blog voor hartjeskussens met kabels!
breipatroon-hart

Haken

Ook patronen voor gehaakte kussens zijn er genoeg. Zoals bijvoorbeeld hier op dit blog.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.