gehaakt bruidsboeket diydiva
haken,  handwerken

Een sjaal haken oftewel “groene” haak inspiratie

Het haken heb ik het laatste jaar herontdekt, na zeker een 15 jaar “rust” op dat gebied. Haakte ik vroeger vooral dekentjes vol eindeloze stokjes, nu ben ik “creatiever” bezig. Vooral de roosjes werkte verslavend. Gewoon ’s avonds op de bank even een bloemetje produceren, was heel rustgevend.

gehaakt bruidsboeket diydiva

Probeer het maar eens. Het filmpje is een paar minuten, een roos haken kost je hooguit een uurtje :

Vervolgens komt de vraag: wat doe ik met al die roosjes? Een sjaal haken dus! Ik bedacht mij dat ik, samen met groene blaadjes, die witte rozen tot een mooie sjaal voor de winter wilde maken. Dus ging ik op zoek naar hoe je blaadjes haakt en maakte daar voor jullie een filmpje van:

Ondertussen heb ik al een aardig aantal blaadjes en rozen, maar ik denk dat na de zomervakantie ik er echt serieus mee aan de slag ga. Ik hou ervan te knutselen als ’t ook echt het seizoen ervoor is.

Daarnaast heb ik elders nog meer haakinspiratie opgedaan, wat betreft granny squares. Met die (letterlijk vertaalde) “oma’s vierkantjes” kun je mooie dekens of poncho’s maken. Toen ik de granny met roos zag, was ik verkocht. Dit werd mijn versie, verwerkt op een windlicht. Kijk voor meer info over het maken van het windlicht op

Het patroon daarvan vind je op: http://babylovebrand.net/2013/05/20/tutorial-babouska-rose-blanket/

Onlangs vond ik ook haakinspiratie via instagram: een mooie omslagdoek met bloemenrandje.

Ik vind ‘m echt mooi! Het patroon is te vinden op het blog van Moos:
http://moos-moosies.blogspot.nl/2014/05/het-recept-ehhhh-patroon-van-de.html
Of ik echt een hele omslagdoek ga haken, weet ik niet. Maar het randje is misschien ook leuk aan een tas? Ik hou ‘m in mijn achterhoofd…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.