herfst spinnenweb haken diydiva
haakwerkje,  haken,  herfst

Spinneweb haken!

Ik ben bezig met het haken van een spinneweb. Wat ik met deze werk-in-uitvoering ga doen, weet ik nog niet. Komt ‘ie voor het raam, of maak ik er een herfstig vestje van? Kijk mee en ga ook lekker spinnig aan de slag!

Hoe maak je een spinnenweb?

Het is makkelijk en leuk. Het spinnenweb bestaat voornamelijk uit lange rijen met lossen. Maak zo’n streng zo lang mogelijk als je wilt. Neem dan een aantal rijen en maak die in het midden vast. Zo krijg je een soort wiel met spaken. Haak dan tussendoor de rondjes, stuk voor stuk.

Variant

De lange strengen kunnen ook door vingerhakende kinderen worden gemaakt, waarna je zelf met naald en draad de verbindingen gewoon knoopt met een draadje.

Crochet your stash

Het middengedeelte heb ik gewoon geknoopt. Zoals je rechts ziet is de wol (bestaande uit een soort netwerk) best dik.

herfst spinnenweb haken diydivaTsja. Ik ben nu eindelijk bezig met de dikke zwarte wol van het Kruidvat! Het is stom, maar die wol ligt al zo´n 3 jaar te wachten op voltooiing. Ik dacht lekker te scoren in een uitverkoop, door 2 witte en 2 zwarte bollen mee te nemen. Maar nu weet ik dat je eigenlijk nooit zonder een “plan” moet kopen…

Het is net te weinig om lekker uit te pakken, voor een vestje met een spinnenweb aan de achterkant of zo. Ik heb geen dikkere haak- of breinaalden dan 1 cm dik, maar hiervoor heb je echte dikkerds nodig. Dus dan zou ik die er weer bij moeten kopen.

Ook voor deze geweldige cape is het te dun en te weinig…

cape breien dikke wol diydivaOf ik moet leren armbreien, maar dat is meer voor het col-genre, geloof ik. Aangezien ik net een heerlijke schaapjescol heb, wil ik niet weer een col maken. schaapjescol breien baable hat diydivaBovendien kriebelt deze wol teveel, zo tegen mijn huid.

Ik weet het niet. Heb inmiddels al wel het web-gedeelte gehaakt. Nu de rest nog… Of zal ik de wol toch maar meegeven aan de kringloop winkel?

Bedek het raam ermee en maak een foto, of maak ‘m op je rug, als een soort hesje, foto op blauwe cape…

 

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.