herfstdecoratie zelf maken diydiva
Halloween

5 tips voor een leuke Halloween

Het is weer bijna Halloween! Op zich heeft de DIY Diva weinig met dit feest. Grafstenen en griezels zijn voor mij niet leuk. Maar onze kids als enige in de buurt het grote snoepverzamelfeest onthouden… nee. Soms moet je als ouders een beetje meebewegen en andere grenzen stellen. Zo krijgen duivelshoorntjes van mij een absoluut veto.

Als je voor het eerst met je kinderen op pad gaat voor Halloween of wanneer je zelf een feest wilt organiseren, is het handig om het volgende te weten!

5 tips

Verkleed je

Verkleed je uitbundig! Niet alleen je kinderen gaan als griezel verkleed, maar zelf ga je natuurlijk ook in stijl. Ik heb een fluwelen cape van mijn promotieplechtigheid, die ik met Halloween mooi nog eens kan dragen. Grijp elke gelegenheid die je als volwassene krijgt om je te verkleden met beide handen aan! Voor een snelle cape verwijs ik naar deze tutorial. Het is niet moeilijk, maar je hebt wel een naaimachine nodig.

halloween cape diy diydiva

Snoep verzamelen

Zorg voor een flinke tas voor al het snoep dat je krijgt. Een mandje is ook leuk, maar ik heb onderweg al genoeg hengsels daarvan zien sneuvelen. Weet wel dat jij waarschijnlijk degene bent die ermee loopt te slepen aan het einde van de avond.

Rijmpje

Verzin van tevoren een goede tekst voor aan de deur. Je moet toch wat zeggen als de deur open gaat! Traditionele rijmpjes van 3 coupletten zijn een beetje lang… Wij volstonden op het laatst met de oneliner: “Het is Halloween, wij willen snoepjes zien!”.

Lampion

Heb je een leuke lampion gekocht of gemaakt? Koop vooraf bij de supermarkt een stokje met elektrisch lampje hiervoor, plus 2 batterijen. Dit soort lampjes zijn berucht om hun slechte kwaliteit, dus probeer ‘m ruim op tijd uit of beter: koop er eentje als reserve. (Altijd handig, bijvoorbeeld bij last-minute aansluitende kinderen). Toch is dit beter dan kaarslicht. Ik kan mij uit mijn jeugd nog wel optochten herinneren met lampions die in brand vlogen. Wel spectaculair, maar toch ook ’n tikkie gevaarlijk…

Leuk?

De basisvraag: gaat je kind dit leuk vinden, of ga je voor je eigen lol? Is je kind een durfal of een schrikachtig typje? Sommige kinderen vinden het hele gedoe namelijk een beetje eng. Bedenk dit voordat je met een huilend kind weer weg moet… Zeker nu de killer clowns in Nederland ook in het Jeugdjournaal al zorgen voor slapeloze nachten bij sommigen!

Beleefd

Tenslotte: wees beleefd. Snoepje gehad? Bedank netjes en laat de kids dat ook doen. Ik heb ook jaren aan de deur gestaan met een bak lekkers en heb een flinke allergie opgebouwd tegen de “graaiers en wegrenners”.

 

Geen Halloween?

Het kan zijn dat er in jouw buurt geen Halloween wordt gevierd. Wat let je om het zelf te organiseren? Zo is het in onze nieuwbouwwijk ook begonnen, dankzij twee enthousiaste buurvrouwen. Doe een briefje in de bus bij iedereen met de uitleg, dat wanneer zij meedoen met snoep uitdelen, er een Halloween lichtje bij de voordeur/raam moet staan. Dan weten de kinderen bij wie zij mogen aanbellen.

Wees duidelijk met de aankondiging op welke dag het is. Zaterdag is meestal het handigst hiervoor, bijvoorbeeld van 19 tot 21 uur.

Of organiseer een vossenjacht! Bij ons in het park zaten in het donker allerlei engerds verstopt, die te vinden waren dankzij speciale Halloweenlampjes bij hun plekje. Zij waren altijd met z’n tweeën: eentje deelde de kinderen een snoepje uit, de ander schreef een cijfer op hun kaartje. Bij het eindpunt kon de kaart worden ingeleverd (in de locatie van de kinderopvang) en kregen de kinderen een zakje snoep en wat limonade te drinken. Daar stond ook een dj stond te draaien, met extra spannende muziek zoals “Thriller” van Michael Jackson.

Bij de vossenjacht was ook vooraf een brief bij de buurt in de bus gedaan, met uitleg en het verzoek om sponsoring. Alleen is het bij de organisatie hiervan belangrijk dat de start soepel verloopt. Bij ons was iedereen op het schoolplein verzameld, om daarna in groepjes van 10 te vertrekken, om de paar minuten. Daarvoor was het evenement te massaal. Het werkte niet. Misschien is het beter te vertrekken vanaf verschillende punten in de wijk.

Veel plezier allemaal!

Bewaren

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.