halloween cape diy diydiva
Halloween,  herfst

Je ontsnapt niet aan Halloween…

Deze blog had ik willen beginnen met een paar prachtig bewerkte pompoenen uit eigen tuin… Bij een weggeefkast (op straat in Dordrecht, met daarin gratis mee te nemen spullen) had ik een zakje pompoenen meegenomen. Ze waren nogwel echt biologisch, volgens het handgeschreven etiket. En ze groeiden als een tierelier, deze zomer. Tot ik ze verpotte in onze tuin, waar eveneens vele slakken wonen… Ik eindigde zonder een enkele pompoen! Omdat de lol toen er vanaf was, heb ik geen pompoenen gekocht, maar laat ik jullie een gezellig herfstlichtje zien en een zelfmaak Halloween cape.

herfstdecoratie zelf maken diydiva

Halloween cape

halloween cape diy diydivaOok voor beginners met de naaimachine is deze cape makkelijk en snel te maken. Hier staat de volledige uitleg met meer foto’s, maar het principe is: je knipt een lap, zigzagt die en maakt een knoopsgat en naait een knoop aan.

Lichtje

herfstdecoratie diydivaIk heb het dit jaar dus bij mini pompoenen gehouden… Dit lichtje is gemaakt van een borduursel op jute. De basis is gewoon een glazen conservenpotje. Nou, die heeft iedereen wel in huis! Je kunt het potje op allerlei andere manieren ook versieren: bijvoorbeeld met verband en 2 oogjes als mummie, of met opgeplakte bladeren, of met papier met een enge print. Mogelijkheden genoeg.

Wel raad ik je aan hierin een electrisch waxinelichtje te plaatsen, of een rijtje ledlampjes. Want de afgelopen Halloween tochten hier in de wijk heb ik veel gevaarlijke situaties gezien, met kleintjes en echt kaarslicht. Gelukkig liep het allemaal goed af.

Anders

Hier wordt Halloween dit jaar iets anders gevierd. Er wordt niet meer langs de huizen gegaan om snoep, maar in het nabije park is er een vossenjacht georganiseerd! Dat klinkt leuk. Graag had ik meegedaan als verklede vos, maar dat mocht niet van mijn jongste…

Vieren jullie nog Halloween?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.