halloween cape diy diydiva
Halloween,  kledingtutorial,  voor kinderen

Makkelijke Halloween cape

Eigenlijk vind ik Halloween helemaal nix… Geesten, vampiers en grafstenen, brrr. Pompoenen gaan nog wel (zijn ook lekker!) als decoratie. Nee, ik hecht veel meer waarde aan Allerzielen, de herdenking van de overledenen van het afgelopen jaar, in welke vorm dan ook.
halloween cape diy diydiva

Waarom?

Waarom ik dan in vredesnaam meedoe? Hier in onze nieuwbouwwijk leeft het feest enorm. Tsja, als je dan kinderen hebt, waarvan alle klasgenootjes en buurkinderen snoep mogen ophalen, is het gewoon niet tegen te houden. Dat zou ik gemeen van mijzelf vinden.

Daarom plaats ik vandaag een makkelijke halloween cape. Ik had nog een flinke lap zwart satijn op voorraad. Dat gebruik ik vaak als voering, maar nu kwam het handig uit voor het Halloween kostuum.

cape maken naaimachine diydiva

“Patroon”

Ik werk graag ‘in het wild’, dus zonder patroon. Ze wilde de cape op knielengte, dus daar maakte ik een knipje in de lap. Vervolgens een knipje voor de breedte bovenaan bij de nek. Uit de grote lap heb ik toen de cape geknipt. Ik denk dat als je zelf 1 vierkante meter stof hebt, je ‘m daarvan kunt maken. Onderaan liet ik de cape rond lopen. Dat geeft een mooi effect. Met de lockmachine heb ik ‘m helemaal omzoomd. Dat kan ook met een zigzagje op een gewone naaimachine.

cape maken halloween diydivia

Op de naaimachine heb ik bovenin een echt zoompje gevouwen. Daarin maakte ik aan de uiteinden respectievelijk een knoopsgat (linksboven op de foto) en knoop vast. De rode vilten druppels moeten bloed voorstellen, maar dat vond ze bij nader inzien niet mooi. Gelukkig had ik het vilt nog niet vastgeplakt met textiellijm…

Next…

Voor volgend jaar hebben we al gezegd dat ze er dan te groot voor is, dat we dan niet meer gaan lopen langs de deuren voor snoep… Ik zie trouwens ook dat dit feest aan het eigen succes langzaam ten onder zal gaan. Ook dit jaar waren er weer heel veel lopers en weer minder thuisblijvers waar aangebeld mocht worden…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.