Zagen zagen wielewielewagen

De rijdende rechter kan er een heel seizoen op tv mee vullen: bomen die binnen de grens van de erfafscheiding staan. Dochterlief plantte ooit een eikeltje uit het bos in onze tuin. Na zo’n jaar of tien was dat een aardige eik, die inmiddels al een groot stuk boven de schutting uitkwam. Werd het een burenruzie, of verzon de DIY Diva een list…?

Zaag

Onze tuin is groen, en zeker niet volledig betegeld. Daarom kon ik het over mijn hart verkrijgen om toch de zaag te pakken. Van buurvrouw hoefde het echt niet, maar wij vonden zelf ook dat de eik zon begon weg te nemen. De stam van de eik bewaarde ik zeker een jaar in de schuur.

Onlangs was ik flink bezig met hout en zaag. Op een zonnige dag liet ik mijn workmate buiten in de tuin staan, en pakte de stam en mijn zaag. Op zich mag ik daarmee hooguit 5 cm doorsnee zagen, maar als je alles tussendoor goed laat afkoelen en rustig aan doet, dan lukken ook dikkere stukken wel.

Ik zaagde de eik in plakjes. Ja, ik weet dat je bij de Action ook plakjes hout kan kopen. Heel goedkoop, en veel minder moeite. Maar toch is dit leuker, echter. Je ziet al een voorraadje op de tuintafel.

zagen diydiva hout in plakjes

Wat ik ermee ga doen weet ik nog niet. In ieder geval iets “kerstig”: met een cijfer voor een adventskalender, of een afbeelding met een stencil (hert?), of als een label aan een kadootje. Of ik probeer te stempelen.

Daarnaast heb ik een aantal dikkere stukken afgezaagd. Ik zit de laatste tijd helemaal in de Zeeuwse klederdracht, maar hiermee ga ik staphorster stipwerk stempels maken.

Ik heb altijd zoooooooo veeeeeeeeeeeeel plannen…

Love, de DIY Diva.

One Reply to “Zagen zagen wielewielewagen”

Hoi, wat vind jij hiervan?