hoeden maken diydiva
hoofdzaken

Hoed Eureka!

Soms is het genoeg om in je “naai atelier” te zitten en rond te kijken, om opeens een Eureka! moment te krijgen. Mijn jongste vind het gezellig als ik na het instoppen voor bedtijd ’s avonds nog even op zolder ben. Meestal blog of naai ik dan wat.

hoeden maken diydiva

Beetje rondkijken

Gisteravond was ik klaar met een stiksel, toen ik een beetje rondkeek. Waar ooit mijn bokszak aan de haak hing, hangt nu een ketting met daarin klerenhangers. Opeens zag ik het: de lap stof uit Oldenburg gekocht op onze vorige vakantie in Duitsland, waar ik mee bezig was, paste perfect bij het onafgemaakte hoedje dat daar al jaren (echt…) ligt. Je ziet het hoedje op de kapstok, met die witte bovenkant.

hoedje met voile diydiva

Hoeden maken

Jaren terug volgde ik een hoedencursus van zo’n vijf of zes lessen. Toen heb ik een stewardessendopje gemaakt (hier links op de foto). Reuze leuk en je houdt er veel vilt van over, dat normaliter voor de hoedenrand bestemd is. Dat gedeelte was nu afgeknipt.

Zodoende had ik al een basisrand voor een tweede hoed. Ik had met een soort gaas al een geraamte voor het hoofddeel gemaakt en dat bekleedt met wattine (of iets dergelijks. Het lijkt op afzuigkapfilter). Verder was ik niet gekomen. Al diverse lapjesmarkten zocht ik naar een leuk bijpassende grijze stof, maar het kwam er niet van. En de onaffe hoed lag niet in de weg.

Toen zag ik de stof waar ik mee bezig was en de work-in-progress-forever hoed… Daar ga ik mee aan de slag! Het “Duitse” shirt komt ook binnenkort op mijn blog!

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.