hoedje oma blauw vintage diydiva
hoofdzaken

Oma’s hoedjes

Vandaag een portie vintagegeluk op mijn blog! Wat een geweldige hoedjes, he? En weet je wat het allerleukste is? Ze zijn van mijn oma!

hoedje oma blauw vintage diydiva

Jarig

Omdat ze gisteren 101 jaar geworden zou zijn (ze werd trouwens 96…) krijgt ze een eerbetoon tussen mijn creativiteit. Niet omdat ze zo creatief was, maar omdat ze uniek was.

hoedenmode maison chic Rotterdam diydiva

Meestal schrijf ik over de oma van moederskant, die mega-creatief was, net als de rest van die familie. Maar dit was oma van vaderskant. Ze zag er ook uit als een echte oma, met zo’n sixties handtas en hoedje op. Daarmee ging ze ook iedere zondag naar de kerk.

Samen met opa kreeg ze vijf kinderen en veel kleinkinderen. We hebben een paar jaar geleden nog een geweldige reünie gehad.

oude foto diydiva

Hier zie je haar rechts op de foto, samen met haar Katwijkse vriendinnen in klederdracht.

Dragen

Maar deze hoedjes vertegenwoordigen tegelijkertijd een `probleem´… Ik heb een vijftal geweldige hoofddeksels, maar ik draag ze eigenlijk bijna nooit. Ik ben bezig met het maken van een volledige me-made garderobe, die echt mijn stijl is. Daarbij ga ik ook eens nadenken over kleding die ik goed met mijn hoeden kan combineren!

Draag jij nog weleens een hoed?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.