Zelfmaak outfit tutorials

zelf spijkerbroek maken diydiva

10 tips om zelf een spijkerbroek te naaien

Het was nodig om een nieuwe spijkerbroek te maken: er dreigden vanwege slijtage (door mijn zadel) gaten op genante plekken. Inmiddels heb ik al een aantal spijkerbroeken gemaakt. Het is niet moeilijk, maar er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Profiteer van mijn 10 tips en ga achter de naaimachine zitten om jouw eigen unieke jeans te maken!

Lees verder »
Leidse stola diydiva

Een snelle sjaal

Hier in Leiden wordt 3 oktober gevierd. In 1574 werd de stad bevrijd van de Spanjaarden. Tegenwoordig zie je steeds meer mensen in rood-witte kleding lopen. Nu vindt ik kleding maken voor 1 dag onzin (nou ja, voor een trouwjurk maak ik een uitzondering). Maar toch ging ik aan de slag…

Lees verder »
muts zelf maken diydiva

Zelfgemaakt babymutsje

Natuurlijk zijn er de schattigste babyspulletjes te koop, maar als je zelf wat maakt heb je een heel persoonlijk kado! Zelfgemaakte babymutsjes zijn zo leuk… Het is niet moeilijk, ook met niet of nauwelijks naaiervaring kun je ze zelf maken. Je hebt alleen een naaimachine nodig.

Lees verder »
Nachtwacht tuniek diydiva

Tuniek naaien basis tutorial: de Nachtwacht

Mijn moeder was altijd heel enthousiast in de weer met de naaimachine. Ik heb het geluk dat ik van haar heb leren naaien. Toen ik een jaar of 13 was, maakte ik mijn eerste boxershort. Ik merk dat veel meiden van mijn generatie, en zeker van latere jaargangen, zo’n basis missen. Dat is jammer, maar het is nooit te laat… Daarom een tutorial over het maken van een tuniek, een makkelijk basispatroon! Doe je mee? Ik laat zien wat je nodig hebt en hoe je daarna de tuniek in elkaar zet, stap voor stap.

Lees verder »
t-shirt textielverf diydiva

Maak een uniek t-shirt met textielverf

Inmiddels heb ik een basisvoorraadje textielverf, waar ik alle kanten mee opkan. De afgelopen dagen ben ik in de weer geweest met een tshirt, dat ik bij mijn “Maxima postzak rokje” aan wil doen. Het staat trouwens ook prima op een gewone zwarte broek! Ik heb al eens eerder een postzegelrandje gemaakt, dus kon ik mijn bestaande kartelrand sjabloon gebruiken.

Lees verder »

Lingerie tutorials

slip tekenen Ensaid diydiva

Slipcursus

Nee, niet op een snel parcours in een auto, maar achter het gaspedaal van je naaimachine met lingerie aan de slag. Ik heb al diverse slips genaaid, maar toch wilde ik graag meedoen met de Facebook groep special van Zelf kleding maken in de `Beginnersgroep basisslip´. Waarom?

Lees verder »

about

De
DIY Diva

modern jak walcheren dediydiva

Welkom op hét gezelligste Nederlandse DIY blog, met een voorliefde voor fashion. Deze Diva zonder sterallures houdt van naaien, haken, breien, kralen rijgen, kortom: alles voor een unieke outfit! Iedere maandag vind je hier een nieuw snufje creatieve lifestyle, flink wat optimisme en tutorials

Ik wil een volledig zelfgemaakte garderobe maken. In de eerste plaats omdat ik naaien leuk vind. Daarnaast is het voor mij belangrijk kleding te dragen die verantwoord is voor mens en milieu. Zo weet ik zeker dat er geen kinderhandjes aan mijn outfit werkten!.

botenbroek tststoffen panorama mesdag

Capsule garderobe

Marie Kondo opgeruimd kast diydiva

Hoeveel kledingstukken heb ik ?

Ik ben op weg naar een volledig zelfgemaakte capsule garderobe. Hermien kwam met de challenge om eens al je kledingstukken te tellen, om bewust te worden van wat je hebt (en misschien van wat je mist). De DIY Diva neemt de handschoen op en gaat tellen. Ook ben ik benieuwd hoe de verhouding zelfgemaakt en zelf gekocht is!

Lees verder »
Marilyn and me naaiblog diydiva zelfgemaakte rok naaien

Ken jezelf: figuuranalyse

Als je kinderen hebt gekregen, dan verandert dit je lijf. In de meeste gevallen niet ten goede 😉 Nou was ik daarvoor ook niet superslank, hoor… Hoe jouw lichaam er ook uitziet, het belangrijkste is dat je er blij mee bent! Daarnaast is het handig om te weten wat jou flatteert. Inmiddels ben ik er wel achter dat ik in een ongetailleerd dik donzig ski jack net een plofkip ben. Nu ga ik op zoek naar wat mij mooi staat!

Lees verder »

Shop mijn favorieten

Als je via deze link verder shopt, verdien ik een paar extra centen om mijn site te onderhouden. Jou kost het niets extra!

De DIY Diva heeft een eigen Youtube kanaal met ruim 8.500 volgers. Neem er eens een kijkje.

YouTube kanaal