fotobehang kortingscode diydiva
interieur

Fotobehang? Yes!

Ik zag het weleens in een restaurant: een muur behangen met een geweldige foto van de stad. Nooit kwam ik op het idee dat zoiets ook haalbaar was voor thuis. Toen kwam de samenwerking met Photowall op mijn pad en ging ik op zoek naar de mooiste online afbeelding van ons stadsarchief. Lees mee en je krijgt vanzelf inspiratie (en een kortingscode!) voor jouw huis…

Photowall

Photowall is een Zweeds bedrijf, maar daar merk je niets van. Hun website is gewoon in het Nederlands. Wat ik ook heel belangrijk vind, is dat hun fotobehang en canvasschilderijen milieuvriendelijk en brandwerend zijn. Ook verbleken ze niet in het zonlicht.

Fotobehang

Ik ben een middag online aan het zoeken geweest in het Leidse archief. Ook jouw stadsarchief heeft vast een eigen beeldbank, waarbij je oude fotoʻs rechtenvrij mag downloaden.

Het was lastig selecteren. Ik zocht naar de straten waar wij gewoond hadden, of zou ik toch kiezen voor het Rapenburg? Daar ben ik in het Academiegebouw van de universiteit gepromoveerd. Of toch maar zoʻn prachtige foto uit 1870 van het stadscentrum?

Uiteindelijk koos ik voor een combinatie: de straat waar wij woonden, maar ons huis daar staat er niet op. Wel is het een herkenbaar stadsbeeld, met een fietser (wij fietsen graag), een paard en wagen (jongste dochter is een paardenmeisje) en natuurlijk ook een lelijke Eend op deze afbeelding uit de jaren zestig van de vorige eeuw!

Bestelprocedure

Dit is een samenwerking, dus ik krijg het behang gratis omdat ik er een verhaaltje met een link over schrijf. Maar ik ben wel eerlijk. Dat is echter niet moeilijk, want bestellen is een fluitje van een cent. Kijk maar op https://www.photowall.nl/fotobehang en klik bovenin op ʻjouw afbeeldingʻ.De website is duidelijk en werkt gewoon goed. Het enige dat je moet doen is de breedte en hoogte van je muur opgeven en de foto uploaden.

Ik koos voor standaardkwaliteit. Achteraf gezien was dat een prima keuze. Het behang is geprint op mooi dik papier.

Behangen

Ik ben geen top behanger. Ik ben beter in schilderen. Sterker nog: dit muurtje is pas de derde die ik ooit in mijn leven deed. Vorige resultaten bieden hopelijk geen garantie voor de toekomst, want in die eerste twee muren zitten nog aardig wat kieren. Een beetje huiverig gingen we dus samen aan de slag.

Bij Photowall leveren ze gelijk behanglijm in poedervorm mee. Die hebben we maar gebruikt, ook al hadden we nog een rest behangplak staan. Want het behang voelde best zwaar aan, omdat het papier van dikke kwaliteit was.

Fotobehang

Hieronder zie je het eindresultaat. Onze hal is 2.35m breed en 2.65m hoog. Als je zelf ook zo´n formaat wilt gebruiken om een supermooie uitstraling te krijgen, dan ben je net geen 200 Euro kwijt. Ik mag mijn volgers een kortingscode aanbieden (vul diydiva25 in), waarmee je 25% goedkoper uit bent. Deze code is geldig tot 20 oktober 2020.

fotobehang kortingscode diydiva

Ik moet eerlijk zeggen: ik vind het zo leuk geworden, dat ik eraan denk om zelf ook fotobehang te kopen voor het kleinere halletje boven. Wij houden beiden van Parijs, daar zijn we vroeger regelmatig geweest. Misschien een leuke foto van de Eiffeltoren…?

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.