diybruiloft verhaal Britt diydiva
diybruiloft,  jouwverhaal

De bruiloft van … Britt en Dennis

diybruiloft verhaal Britt diydiva Hi! Ik ben Britt en ik ben op 17 september 2010 getrouwd met Dennis. We besloten eind juni dat we wilden trouwen en krap drie maanden later was de grote dag. Vrijwel alles was zelfgemaakt: uitnodigingen, jurk, taart, hapjes, decoratie, giveaways… En de dingen die ik niet zelf kon maken (ringen bijvoorbeeld) bestelde ik bij andere makers/kleine ondernemers, om zo toch dat unieke en ambachtelijke sfeertje te behouden.

Dé jurk

De jurk… Tja, ik wist wat ik wilde, maar kon dat nergens vinden. Of ik vond wel iets leuks, maar dan verzond de Amerikaanse webshop niet naar Nederland. En bovendien moest ik de jurk zo snel mogelijk hebben. Drie maanden is maar kort.

bruidsschoenen diydivaUiteindelijk maakte ik de jurk zelf. Ik had nog een patroon liggen voor een korset, dus dat maakte van een lap witte stof (ja, een laken). De rits haalde ik uit een oude tas. Er zitten ook baleinen in het korset, die had ik nog liggen van een ander korset-project. De print komt van een oud hemd. Wanneer ik dat precies kocht, weet ik niet, maar het was me in ieder geval te klein in groep 8 van de basisschool, haha! Ik vond de print zo tof, dat ik het hemd altijd bewaard heb.

De rok is gemaakt van een tweedehands witte rok. De rok is van katoen en heeft een geborduurd randje onderaan. Onder de rok droeg ik een vintage petticoat uit mijn verkleedkist. De toplaag van de rok maakte ik van een klamboe. Ja, echt! Een klamboe! Ik kon nergens tule vinden naar mijn zin. Toen zei de mevrouw van de stoffenwinkel: “Eigenlijk zoek je klamboestof!” Dat was een goeie tip! Bij Xenos haalde ik een grote klamboe en binnen twee uur kwam er een rok onder mijn naaimachine vandaan. De band is gemaakt van wit katoen (daar heb je dat laken weer!) en klittenband.

tule rok bruiloft diydiva

Nogmaals dragen

De reacties op de jurk waren superleuk! Ik heb de jurk anderhalf jaar later nog eens aangehad met carnaval. Want het is eigenlijk zonde om zo’n jurk in de kast te laten hangen. Zeker omdat het verhaal erachter zo gaaf is.

Budget trouwjurk

Nu ik het zo opschrijf, bedenk ik me weer hoe leuk het was om een mooie jurk te maken van voornamelijk oude kledingstukken en stoffen. Het enige dat ik namelijk gekocht heb voor dit project was een klamboe. Die was €8,95! Wie kan er nu zeggen dat haar trouwjurk €8,95 kostte?!

Groetjes van Britt.

diybruiloft diydivaBeste Britt,

Hartelijk dank voor jouw bijdrage aan de DIY bruiloft! Als jullie meer willen lezen over Britt, kijk dan op haar website vanbritt.nl Zij is heel veelzijdig, echt een aanrader!

Je idee om je bruidsjurk nogmaals te dragen, spreekt mij erg aan. Het is toch jammer om maar één keer daarin te stralen? Carnaval is inderdaad een optie. Zelf hergebruikte ik met kerstmis mijn (weliswaar ingekorte) onderjurk van mijn bruidsoutfit.

Ben je geïnspireerd door Britt en wil jij ook iets vertellen (en laten zien!) van jullie bruiloft?
Mail mij dan (via About) en meld je aan!

Hoi, wat vind jij hiervan? (Je reactie wordt keurig via de wettelijke AVG regels verwerkt!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: