jouw verhaal diybruiloft lana
diybruiloft,  jouwverhaal

De bruiloft van … Lana en Jeroen

Als ik één ding heb geleerd van mijn bruiloft is het dat je niet je eigen bruidstaart moet willen maken! Ik kon alleen maar denken aan de fouten toen die eindelijk werd aangesneden. Misschien kwam dat ook omdat ik al zoveel zelf had gedaan, dit was net te veel.

jouw verhaal diybruiloft lana We wilden ons niet in de schulden steken voor de bruiloft. Eigenlijk wilden we het redelijk klein en alternatief doen, maar we beseften ons dat het niet alleen onze bruiloft was. Het was een feestje voor ons en vanwege ons, maar als we echt wilden dat het alleen ons feest was moesten we op het vliegtuig springen en het met zijn tweeën doen. De bruiloft groeide dus al snel in maat en in tradities. Om het betaalbaar te houden deed ik zoveel mogelijk zelf.

Uitnodigingen

Het eerste dat ik zelf maakte waren de uitnodigingen. Ik had een heel duidelijk idee.

Ik wilde uitnodigingen in luciferdoosjes, daar stak dan een lintje uit, vastgezet met een lakzegel en als je dat uittrok kwam de uitnodiging er uit gerold op semi transparant kalkeerpapier. Man, dat heeft wat hoofdbrekens gekost! Het doosje zat met fotorubber op de RSVP kaart die mensen konden terugsturen. De designs zijn gebaseerd op boeken uit de jaren twintig. Ik ben er nog steeds heel trots op.

Chuppah

Al doen we er weinig mee, mijn familie is joods. Ik ben dol op tradities en wilde graag buiten trouwen onder een chuppah.

Chuppah (uitgesproken als sjoepa) betekent letterlijk huwelijksbaldakijn. Bij de ceremonie, die in de synagoge of buiten plaatsvindt, staan bruid en bruidegom samen onder een aan vier palen bevestigd ‘dakje’. Het symboliseert het huis dat het stel samen zal gaan bewonen.

De reden hiervan is dat je zo direct daarboven de hemel kan zien, die herinnert aan de belofte uit de Bijbel dat de nakomelingen van aartsvader Abraham zich zullen vermeerderen als de sterren aan de hemel.

De bloempotten zitten voor de helft vol met cement waar een pijp in zit waar de palen van de chuppah in passen. De doek heeft mijn schoonmoeder in elkaar gezet.

chuppah diybruiloft diydiva

Sluier

Mijn grootmoeder gaf mij de bruidsjurk kado, een prachtige kanten pronovias jurk. Het probleem was alleen dat ze geen enkele sluier hadden die ik mooi genoeg vond. Er zat wèl een onhandige bolero bij de jurk. Ik besloot de bolero uit elkaar te punken en zelf een spaanse sluier te maken. Heel veel geduld en handwerk verder had ik de perfecte sluier!

Bruidsboeket en corsages

Bruidsboeketten zijn vreselijk duur, ik wilde een bos crèmekleurige pioenrozen. Op de dag zelf bleken de pioenen enorm te vloeken bij mijn jurk. Ik besloot dat mijn bruidsmeisje een mandje pioenen kreeg en ik heb toen zelf een boeket gefabriceerd van de rozen die we voor decoratie bij de kweker hadden gehaald.

Ik zag het nut niet in van corsages, duur, oubollig en onnodig. Maar mijn familie wilde graag die herkenbaarheid… Ik besloot dat ik ze zelf zou maken, maar dan wel op mijn manier! Ik maakte rosetjes van groen lint en combineerde dat met een vers laurierblad en wat rode pepertjes. Zag er prachtig uit en toch niet oubollig!

Het bruidsmeisje draagt de jurk die ik vroeger aanhad op de bruiloft van mijn tante. Toen ik klein was, zaten er er lila lintjes op. Ik heb de jurk opnieuw mooi gemaakt met zelfgedraaide rosetten van groen lint.

Taart en cupcakes

diybruiloft verhaal taart diydivaWe hadden om geld te besparen een lunch in plaats van een diner, want een lunch is een stuk betaalbaarder. Dat was het chique deel van onze bruiloft en daar was dus ook mijn enorme bruidstaart. Ik zie alleen wat er fout mee is dus daar wil ik het niet te lang over hebben…

diybruiloft cupcakes diydiva’s Avonds hadden we een feest in een Utrechtse werfkelder. Daarvoor had ik wekenlang cupcakes gebakken en ingevroren. Ook had ik alle decoratieschildjes gemaakt. De dag voor de bruiloft heb ik ze allemaal in elkaar gezet.

Wat je hier op de standaard ziet staan is ongeveer een kwart van de hoeveelheid die ik gemaakt heb. Er waren pac-man cupcakes, wiskundige cupcakes, sommige hadden miniatuur marsepeinen badeendjes. Van alles! Het hapjesbuffet naast de cupcakes hadden we natuurlijk ook zelf gemaakt.

Tot slot

We hebben enorm veel bespaard met al mijn DIY uitspattingen. Ik heb er wel van geleerd dat je het alleen maar moet doen als je er blij van wordt. Ik heb sindsdien ook voor iemand anders een bruidstaart gemaakt, perfect gelukt maar ook dat was me te veel stress. Als ik het nog een keer zou doen zou ik mijn taart niet meer zelf maken. En de rest? Zo weer!

logo de diybruiloft van diydivaBeste Lana,

Hartelijk dank voor jouw uitgebreide gastblog. Wat een geweldige hoeveelheid bruiloftsDIYs heb je gemaakt! Interessant om te lezen over de chuppah en een metamorfose van bolero naar sluier is ook erg creatief!

Lieve lezers, neem vooral eens een kijkje op Lana’s blog Leesvoer. In tegenstelling tot de naam gaat het niet over boeken, maar schrijft ze over haar huisvrouw-zijn met hart en ziel. Hilarisch is de post Nog lang en gelukkig, waar zij 4 jaar later in haar trouwjurk in dagelijkse situaties gefotografeerd is!

 

Eén reactie

Hoi, wat vind jij hiervan? (Je reactie wordt keurig via de wettelijke AVG regels verwerkt!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: