diybruiloft verhaal diydiva
diybruiloft,  jouwverhaal

De diy bruiloft van … Margreet en Danny

diybruiloft verhaal diydivaVolmondig zei ik ja, toen mijn man op zijn knieën ging en mij ten huwelijk vroeg. Als klein meisje droomde ik er al van om te trouwen en dat ik zo’n mooie jurk zou mogen dragen. Mijn droom kwam uit. Ik speurde het internet af naar trouwjurken, de ene was nog mooier dan de ander. Uiteraard heb ik ook bruidszaken bezocht om te kijken welke jurk het beste bij mij paste. Ik schrok van de prijzen, maar vervelender was dat ik dé jurk nog steeds niet had gevonden. Bij de één vond ik de top prachtig en bij de andere de rok.

Zelf zit ik al een aantal jaren bij een naaiclubje dat geleid wordt door een gediplomeerde coupeuse. Ik besprak mijn jacht op trouwjurken met haar. Zij stelde voor dat ik, met haar hulp, de jurk ook zelf zou kunnen maken. Super enthousiast was ik! Nu kon ik die geweldige top combineren met die prachtige rok.

diybruiloft verhaal diydivaMijn inspiratiereis naar mooie stoffen begon. Bij Bruidsatelier ‘t Voorhuus in de Wijk (Drenthe) ben ik uiteindelijk geslaagd. Eline heeft prachtige stoffen en denkt heel fijn mee. Het tekenen begon. Samen zochten we verschillende patronen bij elkaar om het gewenste resultaat te bereiken.

diybruiloft verhaal diydivaWij trouwden in september en onze ‘reis’ begon in maart. Ik was toen zwanger van onze tweede zoon. We konden pas echt beginnen met de jurk nadat ik bevallen was. De jurk moest natuurlijk doorgepast worden.

In augustus zijn we gestart met het maken van de jurk, eerst van lakens om te kijken of de maatvoering etc. goed was. Het zou natuurlijk zonde zijn dat je je mooie stoffen al verknipt hebt en blijkt dat de jurk niet past. Daarna begon het echte werk. De eerste keer je schaar zetten in die mooie stoffen is spannend, maar ook super leuk. Het is zo bijzonder om dit zelf te mogen doen. Zelf iets creëren waar je als klein meisje van droomde en wat een echt pronkstuk op onze bruiloft zal zijn.

diybruiloft verhaal diydivaIk heb er zo ontzettend veel plezier aan beleefd en kan het iedereen aanraden. Zo krijg je echt de jurk die jij wilt en die niemand anders heeft natuurlijk.

Mijn eigen bruiloft heeft mij ook geïnspireerd om mijn webshop ‘Bengelz op je bruiloft’ (www.bengelzopjebruiloft.nl) te starten. Naast mijn webshop heb ik ook een blog, hier vind je tips en trucs voor het betrekken van kinderen bij jullie bruiloft. Zo schreef ik onlangs een blog voor het maken van je eigen slingers voor de aankleding van de kinderhoek.

diybruiloft verhaal diydivaIk hoop jullie geïnspireerd te hebben ook zelf aan de slag te gaan met je trouwjurk. Als je vragen hebt, je mag me altijd mailen: info@bengelzopjebruiloft.nl

Liefs Margreet

diybruiloft diydiva Beste Margreet,
Veel dank voor jouw DIY bijdrage aan “De bruiloft van …” Je straalt echt in jouw prachtige trouwjurk! Ik heb destijds ook zelf mijn bruidsjurk gemaakt, maar ik had graag toen al ervaringen van anderen daarover gelezen! Leuk om jouw verhaal te horen en veel succes met Bengelz op je bruiloft!

Groetjes,
de DIY Diva.

Ben jij geïnspireerd door Margreet (of Anne) en wil jij ook iets vertellen (en laten zien!) van jullie bruiloft?
Mail mij dan (via About) en meld je aan!

 

 

2 reacties

Hoi, wat vind jij hiervan? (Je reactie wordt keurig via de wettelijke AVG regels verwerkt!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: