card-in-a-box diydiva
card-in-a-box,  kaart

Card in a box voor Buuv!

Helaas heb ik geen oma’s meer. Ook die van mijn man zijn overleden. Gelukkig hebben we toch nog een beetje een omafiguur in onze omgeving: de oude buurvrouw. Oud in de zin van voormalig, maar ook qua leeftijd, want ze bereikt de leeftijd van 86 jaar. Dat doet ze op een zodanige manier, dat ik denk: nou, dat is mooi! Met liefde heb ik deze card-in-a-box voor haar gemaakt, waarvan je hier een detail ziet.
card-in-a-box diydiva Dat meisje vind ik eigenlijk het schattigste van de Secret Garden serie van Graphic 45. Ze figureert in alle kaarten die ik met dat papier maak. Het is wel een rotklus om alle details mooi te knippen. Ik ben niet zo’n “knip-ster”. Maar het effect is zo mooi. Hier zie je de kaart in z’n geheel.
De wensen schrijf ik nog op het opstaande label aan de achterste flap. Zelf hou ik ervan om kaarten te maken voor iemand die “in mijn hoofd zit”. Het lijkt wel of ‘ie dan met extra liefde gemaakt wordt, hetgeen er omheen hangt als positieve energie. (Jawel, Jomanda is alive, alleen heet ze nu Mar10;-) Wat ik bedoel te zeggen: dit is anders dan gewoon een kaartje maken voor de voorraad.

Secret Garden card in a box diydivaHet is wel een klus, zo’n card-in-a-box. Als je er ook ééntje wilt maken, hier is de tutorial! Het matten laat ik achterwege, door tweezijdig gedessineerd papier te nemen. Mijn papierblok was te klein, dus moest ik eerst twee bladen aan elkaar plakken. Op zich is dat niet zo erg. Als je twee verschillende dessins neemt, dan geeft dat een leuk effect.
Voor het patroon heb ik een mal gemaakt, anders word ik gek van het iedere keer uitmeten. Maar het lastigste is het goed plaatsen van de 3 binnenstukjes. Die moeten precies op maat zijn, anders vouwt het lelijk. Toch is deze kaartvorm een van mijn favorieten. Je zult er binnenkort wel meer van zien…

Lieve buuv, van harte gefeliciteerd en hopelijk mag ik volgend jaar weer met liefde een mooie kaart maken!

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.