condoleance kaart diydiva
kaart

Getsie, weer eentje…

Carpe Diem is het motto dat in mijn ring staat gegraveerd. Pluk de dag, want het leven kan kort zijn. Het was weer nodig een condoleancekaart te maken. Waar is de tijd gebleven, dat ik enkel huwelijks- of geboortekaartjes knutselde…?

details condoleancekaart

Condoleancekaart

Vandaag laat ik de condoleancekaart zien die ik onlangs maakte voor iemand uit de buurt. Een paar jaar ouder maar dan wij… Ik kende hem van de volleybalvereniging, hier in de wijk. Slechts een paar maanden geleden kwam het slechte nieuws voor hen. Hij laat een vrouw en drie kinders achter, in de leeftijd waarin ze een papa nog zo hard nodig hebben.

Rouwverwerking

Ik sta maar in de verte aan de zijlijn, en toch maakt dit overlijden grote indruk. Knutselen heeft ook een therapeutische waarde voor mij. Daarnaast hoop ik met zo’n persoonlijke condoleancekaart een fractie van troost te kunnen brengen.

Dankbaar

Ik ben dankbaar voor wat ik van huis uit meekreeg van mijn pa. Als er iemand overleed in onze omgeving, dan kreeg de familie steevast een volgeschreven kaart of brief van hem. Tuurlijk, een condoleancekaart sturen doet altijd goed, ook met alleen je naam erop. Maar ik leerde van hem dat een verhaal, een mooie herinnering aan de overledene, zoveel méér is.

condoleance kaart diydiva

Tunnel naar het licht?

Het is moeilijk om iets van troost te schrijven. Alleen als ik weet dat mensen in dezelfde flow zitten als ik, dan schrijf ik dat ik ze kracht toe zal bidden. Ik vind dat je ook gewoon mag schrijven dat je het moeilijk vindt om de juiste woorden te vinden. Want dat is toch eigenlijk onmogelijk in zo’n situatie?

De foto op de kaart is symbolisch voor mij, net als binnenin de vlinder op het gescheurde (en niet geknipte) papier. Ik fiets naar mijn werk en geniet altijd daarvan. Onderweg nam ik deze foto in de wintertijd, hier in de omgeving. Het is een absolute topper, vanwege dat bankje, een restje sneeuw, de bomen en het licht. Maar je kunt er ook meer in zien: het laantje met bomen als een soort tunnel naar het eeuwige licht…

Het leven gaat door… Wees lief voor je naasten, nu ze nog zo dicht bij je zijn.

Liefs van de DIY Diva.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.