Kaartvormen inspiratie

Ik heb een voorliefde voor kaarten met een aparte vorm. In deze galerijblog heb ik er een groot aantal op een rijtje gezet ter inspiratie. Volledigheid is natuurlijk een utopie… Dit zijn allemaal Mar10=Creatief kaarten. De patronen van de meesten kun je op internet vinden. Neem een kop thee en kijk eens op je gemak wat voor kaartmogelijkheden er zijn. Wat ga jij maken?

Bendifold
Dit is mijn huidige favoriet, geweldige vorm en dito effect. Niet moeilijk of tijdrovend om te maken. Om ‘m te verzenden haal je gewoon 2 flapjes los, dan kan ‘ie plat in een envelop.

bendifold kaart graphic45 diydiva

Bloemenvaaskaart

Een patroontje uit een kaarten tijdschrift. Het maken van al die verschillende bloemen was wel een hele klus…

bloemenkaart maken diydiva

Tasjeskaart

De vouw zit hier bovenaan het handvat. Onderstaande taskaart klapt open.

tasjeskaart

Zo zijn er natuurlijk een hoop gebruiksvoorwerpen te verzinnen als kaartvorm. Denk ook aan een naaimachine (heel leuk…) of een klos garen of …

Easelcard

anja oval diydiva kaart

Een easel kaart, ofwel staande kaart. Hij komt plat uit de envelop, waarna de ontvanger ‘m gevouwen neer kan zetten. Hier allen met Anja’s Oval snijmal gemaakt (van Marianne Design). De kaart hieronder is ook een staande kaart, die je uittrekt bij het lintje.

Het is wel even een werk om deze te maken. Veel passen en meten. Meestal maak ik er een stuk of wat tegelijk. Je zit dan toch in de “meet-flow”. Hij is ook heel leuk met een kerstboom, die je dan letterlijk opzet.

Vouwkaart

Een kaart kan een verschillend aantal vouwen hebben. De kaart hierboven is vrij eenvoudig gebleven.

trouwkaart diydiva

Dit is een variant met meerdere vouwen, hetgeen een leuk diepte effect geeft.

De volgende kaarten hebben ook een vouw en daarnaast nog wat “extra’s”. Ze zijn mooi, maar op de een of andere manier kom ik altijd rekentechnisch in de knoei ermee. Maak ik ’n bergvouw in plaats van een dalvouw, dat soort werk. Ik maak deze kaarten eigenlijk niet zoveel daarom…

Carousselkaart
 caroussel kaart diydiva kerstkaart

Deze kaart is gemaakt met een kwart van de hele caroussel. Deze is ook makkelijker op te vouwen en in een envelop te doen. Zo’n hele caroussel daar ben je wel een aantal uurtjes mee zoet. Maak ‘m van niet al te dik karton, dat werkt niet lekker… Het glanzend linnenkarton van de Action is wel erg prettig hiervoor.

Card in a box

card in a box tuin diydiva

Ik sluit af met de card-in-a-box. Deze box heeft onderaan geen sluiting, waardoor de kaart met gemak plat in een envelop past. Het is niet moeilijk, maar wel heel veel werk om deze kaart te maken. Het effect is echter geweldig! Deze kaart is momenteel echt populair. Ook als babykaart is deze erg schattig!

Love, de DIY Diva.

Hoi, wat vind jij hiervan?