Zomerse kaarten maken

De zomer komt en gaat in 2015. Op dit moment is ‘ie weer even weg. Daarom laat ik ter vervanging voorbeelden van zomerse kaarten zien en geef ik materiaaltips, die ook bruikbaar zijn voor zomervakantie scrapalbums!
scheepskaart diydiva

Papier

Er is ontzettend veel leuk zomerpapier te koop. Een volledig overzicht geven is ondoenlijk. De kaarten in dit blog maakte ik met het papier van Eline’s Beach House. Dat is heel divers en loopt van landkaart tot steigerhout en van een gestreepte linnenprint tot kleine bloemetjes.

Een andere favoriet van mij is het papier van Tilda: the seaside life. Dit zijn allemaal getekende bladen, die eigenlijk van zichzelf al zo’n mooi ontwerp zijn, dat het zonde is om daarmee te knippen en scrappen;-)

Studio light at the beach diydiva

Wat deze zomer op mijn verlanglijstje staat, is het papier van Studio Light: Summer at the beach. Dat zou ik heel graag kopen en gebruiken voor mijn vakantiescrapbook, maar helaas: genoeg is genoeg… Ik zou eerst mijn voorraad papier gaan opmaken, voor ik nieuw koop. Dus daarom ga ik maar aan de slag met mijn bestaande collectie.

Stempels

Het kompas op deze zon-en-zee kaart is geprint op het papier van Eline’s Beach House, net als de tekst “Een fijne verjaardag”. Het netje is gewoon een fruitverpakking! Met deze stempels maak je er een echte nautische kaart van.

nautische kaart diydiva

Deze zon-en-zeekaarten heb ik gemaakt met onderstaand stempelvel van Boekenvoordeel. Het is een van mijn favoriete sets. Je ziet: deze stempels kun je voor verschilende projecten gebruiken. Ik gebruikte ze hier op kaarten, maar ze komen ook nog uit mijn kast bij de voorbereiding van mijn vakantiescrap.

Daarnaast kun je de stempels op wit karton afdrukken, uitknippen en dan op een glazen potje plakken en zo een leuk vakantiesouvenir maken. Als je wilt zien hoe, dan moet je nog even wachten tot ik mijn vakantiefoto’s heb gemaakt;-)

Boekenvoordeel stempelset diydiva

Snijmallen

Ook erg leuk om te gebruiken voor dit soort kaarten zijn de vuurtoren (LR 0231) van Marianne Design, een snijmal van een tijdje terug. Verder heeft zij in haar collectie leuke rand snijmallen met schelpen (CR 1274), een anker en stuurwiel (CR 1275) of zeemeeuwen (CR 1277). De golven randmal vind ik niet zo mooi.

zeekaart maken diydivaOok in de 2015 zomercollectie van Marianne Design zitten mooie items. Een historische rieten strandstoel snijmal (LR 0364) en een ijshoorntje (LR 0365) zijn erg leuk. Verder gaat zij ook mee met de Project Life trend.

Love, de DIY Diva.

Hoi, wat vind jij hiervan?