envelopkaart diydiva
kaarttutorial

Envelop kaart tutorial

Een envelop kaart maken is niet moeilijk. Het is een kaart met een aparte vorm, die gelijk opvalt. Je kunt ‘m versturen, maar deze kaart is ook leuk om te geven zonder envelop, maar met inhoud! In deze tutorial legt de DIY Diva uit hoe je ‘m zelf kan maken.

envelopkaart diydiva

Papier

De basis is een lange rechthoek van (dun) karton, met twee vouwen en bovenaan een klepje. De afmetingen zijn vermeld in centimeters en betreffen de buitenrand (dus niet het dessinpapier).

envelopkaart diydiva

Daarna heb ik met een inktkussentje in een leuke kleur (hier lichtblauw) over de zijkant van het karton gestreken. Zo krijg je een mooi, dun kleurtje aan de zijkanten.

Tijd om te gaan decoreren met mooi papier. Ik gebruikte van het merk Marianne Design het paperpad Pretty Dutch Design A5. Je kunt, zoals hier op de foto het dessinpapier ongeveer 3 mm kleiner afmeten dan het basiskarton en dan afknippen. Als je het echt supermooi wilt maken (dat heb ik hier niet gedaan), dan gebruik je hiervoor eerst papier in één kleur, en daarna doe je 3 mm kleiner nogmaals dessinpapier erop. Dat noem je matten.

Let op: plak niet meteen alles op, want je moet rekening houden met de sluiting op de buitenklep en voorkant.

Sluiting

Maak de sluiting van splitpennen, die je door het dessinpapier doet en dan pas opplakt op het basiskarton. Zo werk je de splitpen mooi weg. In dit geval heb ik rondjes onder de splitpen gedaan (het huisje en de zeilboot), voor extra effect. Om de kaart te sluiten, doe je leuk koord (hier roodwit bakkerstwine) om beide splitpennen, dat je strikt aan de uiteinden.

envelopkaart diydiva

Nog meer versiering

Soms wil je een kaart maken, waar je wat geld in doet. Daarvoor is aan de binnenkant een rode gestipte driehoek geplakt op het onderste deel van deze kaart. Deze is alleen aan de beide zijkanten vastgeplakt, zodat je een bankbiljet ertussen kunt schuiven.

Met stempels of plakletters kun je een wens toevoegen!

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.